Ganduri ..

Tot timpul sufletul meu a fost însetat de o schimbare in mai bine . Sete pe care de altfel , numai Hristos poate sa o astâmpere . Dar si schimbarea in bine vine la momentul ei in viaţa ta , nu neapărat la comandă , oricât ti-ai dori de mult . Aici intervine lipsa de răbdare a omului , lipsă care duce sau are ca efect numai eşecuri , pierderi de toate felurile pe toate planurile . Si nu ai răbdare si nu poţi avea răbdare cu alţii pentru ca nu ai cu tine însuţi. Acesta-i motivul.
Iar cheia sau secretul răbdării sinelui tau este acceptarea felului tau de a fi . Multi dintre noi suntem idealisti , perfectionisti . Ceea ce dorim sa fim noi cerem de la alţii . A te accepta pe tine aşa cum eşti , nu înseamna a stagna la un nivel oarecare . Nicidecum ! Înseamnă eliberarea de sentimentul nemulţumirii de sine . Când ai o frustrare adânc inradacinata in caracterul tau , lucrul acesta se vădeste si in exteriorul tau foarte usor .
Am văzut oameni nervoşi din fire , foarte energici , spontani . Se aprind repede , le trece repede si in parjolul lor mărunt mistuie tot in calea lor . Totuşi poarta o suferinţă adâncă in sufletul lor ; faptul ca sunt maniosi . Dar uită ca mânia e o putere sufletească . Dumnezeu a dat-o sufletului pentru a se mânia sau a se impotrivi păcatului . Dar diavolul a pervertit-o . Dacă acesti oameni minunati s-ar accepta pe sine aşa cum sunt ei , ar dispărea sentimentul nemulţumirii de sine si ar fi o schimbare in bine . Nu trebuie sa vrei sa ai totul din prima ; multumeste-te cu cât ai  si in timp rugîndu-te mult , Hristos iti va dărui ce doreşti . Momentan este bine aşa cum eşti .
Am văzut oameni calmi din fire , foarte calmi ; trece viaţa pe lângă ei . E de admirat acest calm când sunt situaţii tensionate . Dar si acestia poarta o suferinţă ; faptul ca nu sunt mai energici când situaţia o cere . Din cauza acestui fapt au mult de pierdut si nu pot fi lideri prea buni . Ce este de făcut ? Acelaşi răspuns ; sa se multumeasca cum sunt dăruiţi,si in timp , avându-L pe Hristos in viaţa lor, Acesta le va plini lipsurile .
Mai sunt si altfel de oameni ; cei care au un duh aşezat , nici maniosi , nici blînzi . Si acestia au o suferinţa ; nu toată lumea ii întelege . De multe ori ,vor sa schimbe lumea . Dar Cel care poate schimba lumea este Hristosul din sufletele noastre . El este singurul . Nu noi . Deci….si acestia trebuie sa se multumeasca cu atât cât li s-a dat .
Suferinta este limba fiecărui suflet . Când o vei deprinde , iti vei da seama ca fiecare om este un univers extraordinar pe care trebuie sa-l parcurgi încet , cu grijă sa nu il ranesti . In timp se vede totul . Trebuie sa ai răbdare…cu tine , cu alţii si sa te multumesti intotdeauna cu puţin , nu mult . Dumnezeu ne-a dat câte o bucatica dintr-un intreg la fiecare . Dacă vom pune cap la cap bucatica noastră cu a aproapelui…vom forma un intreg . Iar Dumnezeu drept răsplată ne va da bucaţica aproapelui . Astfel cel calm va fi in stare sa se mânie impotriva pacatului din el ; cel mînios va fi in stare sa graiasca cu blândeţe; iar cel cu duh aşezat va fi inteles de toată lumea . Cheia e dragostea . Sa ne multumim cu atât cât avem , slujind unii altora in Hristos .

Hristoa a inviat !

Ochii Căprui

 

Anunțuri

Un comentariu la “Ganduri ..

  1. luminasimpla spune:

    Reblogged this on Lumina simpla.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s