Cand o parte din sufletul tau nu te mai vrea ..

Off , cata durere îti poate provoca când o parte din sufletul tău nu te mai vrea !
Dar durerea aceasta te va face să te rogi și mai mult , suflete drag . Deseori tânjim după afecțiune mai rău decât nou născuții , iubind prea mult omul din noi și prea puțin pe Dumnezeu care este în toate . De aceea când urcăm foarte mult pe o treaptă a afecțiunii față de cineva , chiar prea mult , Dumnezeu ne dă câte un brânci educativ, ca să nu uităm de unde am plecat . Astfel ne creem propiul iad din iubire , un iad de sentimente copleșitoare creat din înflăcărarea unei iubiri fără discernământ . Ne lasă Dumnezeu să ne aducem aminte cât de repede se poate schimba omul pe care îl iubim și mai ales cât de repede ne putem schimba noi . Dar la fel cum alunecarea în hăul acestui iad își are evoluția și principiile sale , la fel de bine și ridicarea din poziția de îngenunchere îndurerată a sufletului nostru își are principiile și evoluția sa…!!!
Nu te închide suferind și sângerând spunând că s-a terminat totul , ci primul pas este să îți aduci aminte de Cel ce ti-a dat suflare de viață , de bunătatea Lui . Apoi cu o durere îndrăzneață ridică-ţi ochii sufletului spre El și cere , stăruie , bate- L la cap , urlă smerit , fără odihnă , liniștea ta sufletească sau poposirea pe deplin a Harului prezenței Sale în adâncul sufletului tău îndurerat . Pe zi ce trece rugaciunea aceasta plină de smerenie te va liniști , îti va umple ochii de lacrimi de speranță , de liniște sufleteasca , de limpezire a minții.
Când te vei fi liniștit cu adevărat , puterile tale sufletești vor fi mult mai active ca înainte de începutul ispitei . Dar să nu uiți suflete drag următoarea regulă ; când vei insista in rugăciunea ta către El să nu pretinzi , ci să ceri . Altfel iadul pe care ți l-ai creat nu va deveni niciodată rai , ci pentru că ai pretins cu mândrie , lipsa răspunsului va întuneca din ce în ce mai mult suferințele din tine .
A cere înseamnă a dori un lucru , insistând cu multă smerenie , conștient fiind de faptul că Dumnezeu dacă vrea și îti este de folos îti va da la timpul cuvenit ceea ce ai cerut , iar dacă nu vrea și mai ales nu îți este de folos sau nu ești pregătit încă , nu îți va da . Deci , este extraordinar și normal totodată să ai această atitudine față de El .
Dar a pretinde….nu e bine , dragul meu suflet . Înseamnă a cere ceva intr-un mod obraznic de insistent , crezând că ți se cuvine să primești acel lucru , că Dumnezeu este dator să îți facă oricând pe plac in orice situație . Nu dragul meu…nu trebuie să fii alintat și să bați din călcâiele sufletului tău în fața Celui Preaînalt , cerând obraznic și supărându-te amarnic pe El dacă nu te va asculta….!!!
Trebuie să te smerești înainte de toate….!
Astfel vei învăța că tot ce dă Dumnezeu este bun și orice cădere în care te privești cu smerenie este o ridicare și orice ridicare în care uiți de Dumnezeu și de scopul tău în viața aceasta trecătoare , este o cădere .
Vei cunoaște deșertăciunea sentimentelor tale față de tot ce e frumos și bun  si mai ales cât de săraci suntem fără putința de a iubi tot ce este in jurul nostru . Atunci te vei învinovăți cu smerenie în toate , fără să deznădăjduieşti și….dacă astăzi ai văzut căzând o stea din Cerul inimii tale , în aceeași clipă , pe același Cer , o nouă stea a răsărit . Tu privește spre Soarele Hristos neîncetat….în El se găsește fiecare stea ce a căzut…. Și fiecare stea ce a mai rămas de răsărit , tot acolo o vei găsi . Acum….să ne bucurăm de Înviere , suflete drag ! Și nu mă uita….în Hristos ! Curaj , îţi sunt alături !!!
Ochii Căprui

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s