Mama adevarata

Întotdeauna am tins să cred că secretul unei afecţiuni puternice se află în atitudinea unei mame creştine . Mama adevărată este o icoană a vieţii fiecăruia , ce prin lumina faptelor ei bune revarsă în viaţa de zi cu zi dorul către Ziditor . În atitudinea unei mame creştine găseşti secretul . Mama e cea care te învaţă să iubeşti credinţa , valorile neamului,demnitatea şi toate valorile morale . Educaţia pe care ţi-o dă nu constă în vorbe multe ci în fapte semnificative . Întâi de toate , dragostea ei este constantă şi îşi are izvorul în Hristos . Acest lucru este cel mai important ; faptul că este constantă . Are aceeaşi putere de iubire de când te naşti până mori . Asta e dragostea adevărată . Apoi are o sinceritate care nu deranjează , ci mângâie îndreptând . Nu întotdeauna va fi sinceră până la capăt , dar va reuşi punând în lumină părtile bune ale copilului să le mustre subtil pe cele rele . Si iarăsi revin ; dragostea mamei este jertfelnică , nu caută ale sale , nu pune la socoteală răul , este loială principiilor sale si devotată simţămintelor inimii sale faţa de copilul său . Dacă ii vei spune ceva rău de copilul ei , nu va crede in totalitate , dar va cerceta cu luare aminte greşeala săvârşită de copilul ei . Stiti de ce ? Nu sa il pedepsească cu răutate , ci sa il îndrepte cu blândeţe . Apoi , o altă latură a acestui secret de afecţiune este faptul ca….mama nu arată copilului ei intotdeauna iubirea ei maximă ….ca sa nu se profite de bunătatea ei . Si ea , mama fiind….cercetează , studiază caracterul si evoluţia copilului ei…nu se avântă din prima la hotărîri mari….in relaţia cu pruncul ei . Ea ştie nu numai sa ofere dragoste , ci si sa accepte la rândul ei . Nu se lasă dezamăgită,nu isi pierde speranţa având nădejdea in Hristos . Are răbdare in toate .Vedeţi ?!….toate virtuţile se leagă una de alta . Aşa se face , că având această educaţie de acasă ,această atitudine de mamă in sânge…oamenii au trăit împreună până „când moartea ii va despărti ” si nu au băgat in seamă existenţa opţiunii de a divorţa unul de celălalt . Încă un fapt si mai interesant….si după moarte au rămas credincioşi unul altuia!!!
De ce ? Pentru ca aveau iubire , se respectau , nu isi îngăduiau orice unul faţa de celalalt , se rabdau reciproc , se incurajau ….aveau bun simţ . Iar Hristos era prezent nu numai in icoanele de pe pereţii casei sau catapeteazma bisericii , ci in primul rând in sufletele lor . Mulţi vor spune ca….ceea am scris sunt lucruri din trecut , noţiuni de basm , nu sunt actuale . Da….dar Hristos este mai actual ca oricând . Nimeni inafară de comoditatea ta nu te împiedica sa fii mai bun sau sa adopti in orice relaţie de timp uman…atitudinea unei mame creştine .Trebuie sa vrei sa poţi …..in Hristos se poate totul ! Cât despre noţiunea de mamă creştină este valabilă pentru cei care o practică cu sârguinţă , nu cele care se numesc creştine si au altfel de atitudine , total contrară . Suflete drag care ai parcurs cu atenţie aceste rânduri de viaţă , chiar dacă nu ai cunoscut in viaţa ta asemenea oameni cu afecţiune , încearcă totuşi sa respecti sfaturile de mai sus . Cu siguranţă te vei schimba in bine si relatiile tale se vor îmbunătăţi foarte mult…!

Ochii Caprui

Fotografie: Întotdeauna am tins să cred că secretul unei afecţiuni puternice se află în atitudinea unei mame creştine.Mama adevărată este o icoană a vieţii fiecăruia ,ce prin lumina faptelor ei bune revarsă în viaţa de zi cu zi dorul către Ziditor . În atitudinea unei mame creştine găseşti secretul.Mama e cea care te învaţă să iubeşti credinţa,valorile neamului,demnitatea şi toate valorile morale.Educaţia pe care ţi-o dă nu constă în vorbe multe ci în fapte semnificative. Întâi de toate ,dragostea ei este constantă şi îşi are izvorul în Hristos.Acest lucru este cel mai important;faptul că este constantă .Are aceeaşi putere de iubire de când te naşti până mori.Asta e dragostea adevărată.Apoi are o sinceritate care nu deranjează ,ci mângâie îndreptând.Nu întotdeauna va fi sinceră până la capăt ,dar va reuşi punând în lumină părtile bune ale copilului să le mustre subtil pe cele rele.Si iarăsi revin;dragostea mamei este jertfelnică,nu caută ale sale,nu pune la socoteală răul,este loială principiilor sale si devotată simţămintelor inimii sale faţa de copilul său.Dacă ii vei spune ceva rău de copilul ei,nu va crede in totalitate,dar va cerceta cu luare aminte greşeala săvârşită de copilul ei.Stiti de ce ?Nu sa il pedepsească cu răutate ,ci sa il îndrepte cu blândeţe.Apoi,o altă latură a acestui secret de afecţiune este faptul ca....mama nu arată copilului ei intotdeauna iubirea ei maximă ....ca sa nu se profite de bunătatea ei.Si ea,mama fiind....cercetează ,studiază caracterul si evoluţia copilului ei...nu se avântă din prima la hotărîri mari....in relaţia cu pruncul ei. Ea ştie nu numai sa ofere dragoste,ci si sa accepte la rândul ei.Nu se lasă dezamăgită,nu isi pierde speranţa având nădejdea in Hristos.Are răbdare in toate .Vedeţi ?!....toate virtuţile se leagă una de alta. Aşa se face ,că având această educaţie de acasă ,această atitudine de mamă in sânge...oamenii au trăit împreună până "când moartea ii va despărti " si nu au băgat in seamă existenţa opţiunii de a divorţa unul de celălalt .Încă un fapt si mai interesant....si după moarte au rămas credincioşi unul altuia!!!<br />
De ce ?Pentru ca aveau iubire ,se respectau,nu isi îngăduiau orice unul faţa de celalalt ,se rabdau reciproc,se incurajau ....aveau bun simţ .Iar Hristos era prezent nu numai in icoanele de pe pereţii casei sau catapeteazma bisericii,ci in primul rând in sufletele lor.Mulţi vor spune ca....ceea am scris sunt lucruri din trecut,noţiuni de basm,nu sunt actuale.Da....dar Hristos este mai actual ca oricând.Nimeni inafară de comoditatea ta nu te împiedica sa fii mai bun sau sa adopti in orice relaţie de timp uman...atitudinea unei mame creştine .Trebuie sa vrei sa poţi .....in Hristos se poate totul ! Cât despre noţiunea de mamă creştină este valabilă pentru cei care o practică cu sârguinţă ,nu cele care se numesc creştine si au altfel de atitudine ,total contrară .Suflete drag care ai parcurs cu atenţie aceste rânduri de viaţă ,chiar dacă nu ai cunoscut in viaţa ta asemenea oameni cu afecţiune ,încearcă totuşi sa respecti sfaturile de mai sus.Cu siguranţă te vei schimba in bine si relatiile tale se vor îmbunătăţi foarte mult...!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s