Batranul Timp

Cu buzele de un vinețiu nostalgic , parcă oglindu-se în încâlcita sa barbă de un alb imaculat ,Timpul privea alene undeva în zare . Fluturi cu aripile scaldate în culorile vii ale vieții , poposeau uimiți pe firele de iarbă încordată de abundența unui aer de mai victorios .
Vântul cântând în glas de vals melancolic mângâia fruntea încărunţită a Timpului ce privea cu înțeles adânc la fluturii jucăuși de mai . In azuriul ochilor săi albaștri se putea vedea , dacă priveai cu atenţie , o aducere aminte de tot ce a fost , de tot ce este și tot ce poate fi din mila Lui Dumnezeu pe acest pământ asurzit de strigătele inimilor atâtor oameni nerăbdători .
Omul , cununa creației Divine , a fost dintotdeauna rostul vieții sale , a Timpului .
Bătrânul Timp a început să își aducă aminte bucuria din clipa nașterii sale , când Dumnezeu i l-a încredințat ca pe un dar extraordinar omului care a căzut din Rai . Rostul Timpului pe pământ este ca omul să poată întâmpina , să se poată pregăti , să fie în stare să iubească necondiționat Divinitatea , să facă parte din Ea în Duh și Adevăr . Acesta a fost rostul lui . Dar oamenii l-au văzut sau l-au perceput ca pe un dușman de temut , in fața căruia nu aveau cum să îi opună rezistență . Milioane de blesteme care de care mai intunecate au răsunat foarte pronunțat , pentru o clipă în urechea mare , arcuită artistic a Timpului . Oare ce vină avea el sărăcuțul că oamenii nu au știut să îl folosească corect…? Nici una . Și când te gândești că el , de foarte multe ori , din porunca Domnului i-a învățat răbdarea , le-a vindecat rănile făcute de ei înșiși sau altora , i-a învățat să spere , să se roage , să aibă discernământ , să iubească viața cu toate ale ei , și totuși…..oamenii l-au condamnat și îl condamnă in continuare pentru greșelile lor . Dar , se înțelege că nu el este vinovat.
El ,Timpul Mântuirii , a fost dintotdeauna unul din cele mai scumpe și de neprețuit daruri pe care Dumnezeu le-a dat cu bucurie omului .
La aducerea aminte a acestor lucruri , un pârâuaş cu luciri de diamant , se grăbi să izvorască din furtuna amintirilor ce se petrecuse de curând în azuriul celor doi ochi albaștri ai Timpului .
Dar , un zâmbet vioi de copil nevinovat făcu îndată loc lacrimilor fugare de pe fața solemnă , plină de grație a Timpului .
Și-a adus aminte că foarte multe suflete frumoase l-au binecuvântat întrun . Suflete care au știut să îl prețuiască la justa lui valoare , care l-au folosit pentru a iubi pe cei din jur sub diferite forme . Oamenii aceștia au știut să lase scrise sau prin viu grai vorbe frumoase despre el , despre importanța sa în viața lor . Cu bunăvoința prin care au vestit celor apropiați despre el , au reușit să îi astupe rănile făcute de ceilalți .
Da , până la urma urmei , și el ,Timpul e o slugă conștiincioasă a Demiurgului….!!!
S-au perindat atâtea vieți omenești sub ochii încercănaţi ai Timpului , atâtea greșeli s-au repetat în mod neștiutor de săracii oameni , iar el , a privit tăcut destinul fiecăruia . Cu ce a venit în viață , cum a plecat , ce a învățat , și mai ales ce a luat cu el , ce sentimente sau trăiri concretizate în fapte , a reușit să arate el , omul…Creatorului său .
Cu toate acestea spuse mai sus , Bătrânul Timp știe că va întinerii cât de curând , la judecata de apoi , când se va transforma în veșnicie , in prezent continuu nu numai pentru Dumnezeu , cum a fost dintotdeauna , ci și pentru oameni .
Zborul trepidat al unei elegante bubureze , îi captă atenția pentru o clipă . Se pierdu în visare , privind departe în zare , undeva alene , așteptând o nouă poruncă de la Ziditor în privința vreunui suflet . Mai , luna care îl umplea de o veselie interioară nemaipomenită , îl absorbea pur și simplu , prin fascinația pe care o avea asupra lui . Procesul de conștiință se terminase . Privirea caldă , inocentă a Timpului , colindă nestingherită adâncuri şi experiențe omenești .

Ochii Caprui

Fotografie: Cu buzele de un vinețiu nostalgic ,parcă oglindu-se în încâlcita sa barbă de un alb imaculat,Timpul privea alene undeva în zare. Fluturi cu aripile scaldate în culorile vii ale vieții ,poposeau uimiți pe firele de iarbă încordată de abundența unui aer de mai victorios. 
   Vântul cântând în glas de vals melancolic mângâia fruntea încărunţită a Timpului ce privea cu înțeles adânc la fluturii jucăuși de mai. In azuriul ochilor săi albaștri se putea vedea ,dacă priveai cu atenţie ,o aducere aminte de tot ce a fost ,de tot ce este și tot ce poate fi din mila Lui Dumnezeu pe acest pământ asurzit de strigătele inimilor atâtor oameni nerăbdători.
    Omul,cununa creației Divine ,a fost dintotdeauna rostul vieții sale,a Timpului.
    Bătrânul Timp a început să își aducă aminte bucuria din clipa nașterii sale,când Dumnezeu i l-a încredințat ca pe un dar extraordinar omului care a căzut din Rai. Rostul Timpului pe pământ este ca omul să poată întâmpina ,să se poată pregăti, să fie în stare să iubească necondiționat Divinitatea,să facă parte din Ea în Duh și Adevăr .Acesta a fost rostul lui. Dar oamenii l-au văzut sau l-au perceput ca pe un dușman de temut,in fața căruia nu aveau cum să îi opună rezistență. Milioane de blesteme care de care mai intunecate au răsunat foarte pronunțat, pentru o clipă în urechea mare,arcuită artistic a Timpului. Oare ce vină avea el sărăcuțul că oamenii nu au știut să îl folosească corect...?Nici una. Și când te gândești că el ,de foarte multe ori,din porunca Domnului i-a învățat răbdarea, le-a vindecat rănile făcute de ei înșiși sau altora,i-a învățat să spere ,să se roage, să aibă discernământ, să iubească viața cu toate ale ei,și totuși.....oamenii l-au condamnat și îl condamnă in continuare pentru greșelile lor.Dar ,se înțelege că nu el este vinovat.
    El,Timpul Mântuirii ,a fost dintotdeauna unul din cele mai scumpe și de neprețuit daruri pe care Dumnezeu le-a dat cu bucurie omului. 
    La aducerea aminte a acestor lucruri, un pârâuaş cu luciri de diamant,se grăbi să izvorască din furtuna amintirilor ce se petrecuse de curând în azuriul celor doi ochi albaștri ai Timpului. 
    Dar,un zâmbet vioi de copil nevinovat făcu îndată loc lacrimilor fugare de pe fața solemnă, plină de grație a Timpului.
    Și-a adus aminte că foarte multe suflete frumoase l-au binecuvântat întruna. Suflete care au știut să îl prețuiască la justa lui valoare, care l-au folosit pentru a iubi pe cei din jur sub diferite forme. Oamenii aceștia au știut să lase scrise sau prin viu grai vorbe frumoase despre el,despre importanța sa în viața lor.Cu bunăvoința prin care au vestit celor apropiați despre el ,au reușit să îi astupe rănile făcute de ceilalți. 
    Da,până la urma urmei, și el,Timpul e o slugă conștiincioasă a Demiurgului....!!!
   S-au perindat atâtea vieți omenești sub ochii încercănaţi ai Timpului ,atâtea greșeli s-au repetat în mod neștiutor de săracii oameni, iar el ,a privit tăcut destinul fiecăruia. Cu ce a venit în viață, cum a plecat, ce a învățat, și mai ales ce a luat cu el,ce sentimente sau trăiri concretizate în fapte ,a reușit să arate el,omul...Creatorului său.
   Cu toate acestea spuse mai sus,Bătrânul Timp știe că va întinerii cât de curând, la judecata de apoi, când se va transforma în veșnicie, in prezent continuu nu numai pentru Dumnezeu, cum a fost dintotdeauna, ci și pentru oameni.
   Zborul trepidat al unei elegante bubureze ,îi captă atenția pentru o clipă. Se pierdu în visare,privind departe în zare,undeva alene,așteptând o nouă poruncă de la Ziditor în privința vreunui suflet.Mai,luna care îl umplea de o veselie interioară nemaipomenită, îl absorbea pur și simplu, prin fascinația pe care o avea asupra lui. Procesul de conștiință se terminase .Privirea caldă, inocentă a Timpului, colindă nestingherită adâncuri şi experiențe omenești. 

Ochii Caprui

Reclame

2 comentarii la “Batranul Timp

 1. Foarte frumos …Timpul ..rost de meditatie …te pune pe ganduri…
  Timpul se ocupa de vesnicie sau vesnicia se ocupa de timp ?
  🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s