Suferinta

În viață , suflete drag , deseori avem parte de suferință . Suferința este cea care ne educă sufletul , cea care îl adâncește în tainele vieții , cea care îl îndrumă indirect de cele mai multe ori , către Dumnezeu .
Nu trebuie să te ferești de suferință , suflete drag ! Vei constata cu amărăciune că ferindu-te de suferință , te ferești de rodul ei , de bucuria de a fi izbândit răul din tine și din alții . Suferința te învață să te rogi cu adevărat , cu toată căldura inimii tale ; te învață să iei aminte la greșelile tale și îti dă puterea să poţi învăța din greșelile altora fără să îi judeci .
Singurul lucru de care trebuie să te ferești când suferi pentru ceva , este să nu suferi în van , degeaba , pentru un lucru care nu îți este de folos sau pentru o situație pe care a-i fi putut să o eviți înainte de a se crea .
Dar orice altă suferință nu trebuie ocolită , pentru că din ea se va putea naște un caracter nobil , dârz, puternic și senin în duh . Vrei să nu suferi ? E cu neputință , dragul meu suflet .
Trebuie să vrei cu orice preț să te adaptezi la orice fel de suferință . Adaptându-te , o vei transforma în bucurie cu folos mare . Neadaptându-te , vei suferi chinurile iadului degeaba .  Cum să faci să te adaptezi ? Totul vine în timp , cu răbdare multă , dar mai ales gândindu-te la Patimile Mântuitorului suferite pentru tine , suflete drag .
Numai gândind la ele cu luare aminte, ca și cum ai fi în locul lui Hristos pe Cruce , vei putea trăi mare folos . Suferința ta va fi , în comparație cu a Lui , una foarte mică . De aceea , trebuie să găsești orice mijloc omenesc posibil pentru a-ți prelungi răbdarea și a-ți diminua senzația de suferință .
Gândește-te la alții care patimesc mult mai rele și mai grele decât tine , și astfel vei vedea adevărul despre tine ; cât poți răbda și cât nu . Dar mai întâi de toate , roagă-te cu umilință în fața icoanei , gândindu-te că absolut tot ce ți se întâmplă , este după meritul tău , pentru păcatele tale .
Făcând astfel vei ajunge să nu te mai mire și înspăimânte nimic pământesc ; vei avea sufletul plin de o credință puternică , iar la sfârșit vei iubi suferința sau reaua pătimire , căutând-o înadins . Iată roadele cuvintelor mel e.
Deci….nu te feri de suferință suflete drag , pentru că nu știi de ce te lipsești de bunăvoie !

Ochii Caprui

Fotografie: În viață ,suflete drag, deseori avem parte de suferință. Suferința este cea care ne educă sufletul, cea care îl adâncește în tainele vieții, cea care îl îndrumă indirect de cele mai multe ori, către Dumnezeu. 
   Nu trebuie să te ferești de suferință, suflete drag ! Vei constata cu amărăciune că ferindu-te de suferință, te ferești de rodul ei ,de bucuria de a fi izbândit răul din tine și din alții. Suferința te învață să te rogi cu adevărat ,cu toată căldura inimii tale;te învață să iei aminte la greșelile tale și îti dă puterea să poţi învăța din greșelile altora fără să îi judeci.
   Singurul lucru de care trebuie să te ferești când suferi pentru ceva ,este să nu suferi în van,degeaba ,pentru un lucru care nu îți este de folos sau pentru o situație pe care a-i fi putut să o eviți înainte de a se crea. 
    Dar orice altă suferință nu trebuie ocolită, pentru că din ea se va putea naște un caracter nobil,dârz, puternic și senin în duh. Vrei să nu suferi ?E cu neputință, dragul meu suflet.
    Trebuie să vrei cu orice preț să te adaptezi la orice fel de suferință. Adaptându-te ,o vei transforma în bucurie cu folos mare. Neadaptându-te ,vei suferi chinurile iadului degeaba. Cum să faci să te adaptezi ? Totul vine în timp ,cu răbdare multă ,dar mai ales gândindu-te la Patimile Mântuitorului suferite pentru tine, suflete drag. 
    Numai gândind la ele cu luare aminte, ca și cum ai fi în locul lui Hristos pe Cruce, vei putea trăi mare folos. Suferința ta va fi ,în comparație cu a Lui,una foarte mică. De aceea ,trebuie să găsești orice mijloc omenesc posibil pentru a-ți prelungi răbdarea și a-ți diminua senzația de suferință. 
   Gândește-te la alții care patimesc mult mai rele și mai grele decât tine,și astfel vei vedea adevărul despre tine;cât poți răbda și cât nu. Dar mai întâi de toate, roagă-te cu umilință în fața icoanei ,gândindu-te că absolut tot ce ți se întâmplă ,este după meritul tău, pentru păcatele tale.
    Făcând astfel vei ajunge să nu te mai mire și înspăimânte nimic pământesc;vei avea sufletul plin de o credință puternică, iar la sfârșit vei iubi suferința sau reaua pătimire,căutând-o înadins. Iată roadele cuvintelor mele. 
    Deci....nu te feri de suferință suflete drag,pentru că nu știi de ce te lipsești de bunăvoie ! 

Ochii Caprui

Reclame

Un comentariu la “Suferinta

 1. adorcristy spune:

  Reblogged this on Armonii de veghe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s