Bucurie

Astă noapte Cerul mi-a zâmbit , înveşmântat în stele
Mireasma lui de Har îmbelșugat , adânc în mine a invadat
Trăiri de înger îndrăgostit de Cer , m-au scos din ale mele
În nor de dragoste Divină , sfios , cu chip senin eram purtat .

Și preț de o clipă efemeră , singuratică , pierdută-n etern
De un ceas grăbit săracul , ce alerga nezgomotos în veșnicie
Neașteptat mă întâlnii cu frumusețea-Ți din chipul Tău patern
Ce acum printr-un surâs mă radia total de dulce bucurie .

Uimit stăteam în fața Ta și Tu priveai cu dor în mine
În ochii-mi galeşi privirea-Ți tandră cu spor se afunda
Omenescul meu golindu-se îndată , înmărmurit fiind de Tine
S-a transformat din lutul muritor , în dor neobosit de slava Ta .

Of , ce n-aș răbda în viața asta trecătoare , avându-Te în mine !?
Făcutu-mi-s-a al meu necaz prilej de rugăciuni învăpaiate
Cu dor neobosit , ce aleargă-n miez de noapte grăbit spre Tine                                                  Păsu-i îndurerat Tu ascultându-i , prin sfânta Ta dreptate .

Da , mi-e dor cu înflăcărare de clipa ce-am trăit-o în miez de noapte !
Când Tu , Hristoase în chip ceresc cu ochii-Ți dulci mă mângâiai,
Iar eu trăiri de înger îndrăgostit de Tine , învăluit în de iubire șoapte ,
Mă bucuram strângându-Te în mine și îndulcindu-mă în Rai…!!!

Ochii Caprui

Fotografie: Despre mine...

      Nu cred ca as putea sa spun foarte multe lucruri despre mine,doar ca mi-am ales numele de anonim gândindu-ma la ochii căprui ai Mântuitorului din icoana,care prin privirea lor plină de gingăşie,mi-au mângâiat obrajii sufletului obosit in momentele de cumpăna ale vieţii mele tumultoase.
     Privirea lor m-a impresionat prin profunzimea ei plină de viaţă,o privire la fel de dulce mereu,si totuşi alta de fiecare data.
    Acest dar as dori din tot sufletul meu sa il aibă si scrierile mele către cititor;sa fie aceleaşi ca formă a cuvintelor,dar ca esenţă sa fie dupa starea inimii pe care o va avea cititorul in momentul în care,va citi si reciti frânturi din sufletul meu ,aşternute cu multa sinceritate,pe o foaie de blog .
    Sentimentul predominant care ma determina într-un mod înflăcărat,chiar pasional,sa scriu aceste frânturi ,este dragostea faţa de Hristos ,sentiment de bucurie ce doresc a-l împărti cu toată lumea care îi poate înţelege sensul. 
     Chiar ma gândeam într-o zi ,citind câtă complexitate,profunzime,simplitate are schimbul de cuvinte pline de dragoste între doi oameni ,că dacă as aşterne pe hârtie tot procedeul de sentimente de dragoste faţa de Hristos ,(procedeu care are loc in inima simpla a unui om),lumea care ar citi acest lucru ,ar rămâne total bulversata văzând frumusetea sentimentelor.
     Nu sunt lucruri noi,dar sunt lucruri actuale,care zic eu trebuie descoperite.E inexplicabil de frumos sa fii îndrăgostit de Hristos pentru totdeauna ,iubirea pentru El neavând termen de comparatie .
     Cugetari ,mahniri ,bucurii,proză,poezie,sunt forme scrise ale unor mici frânturi de suflet ,menite sa definească într-o formă mai simpla ,sau mai ampla,trăirile interioare ale multor suflete îndrăgostite de Hristos odată pentru totdeauna .
      Sufletele care sunt,care se vor ivi ,sau care isi vor descoperi latura frumoasa a unei vieţi spirituale,cu sigurantă vor poposi aici ,sa-si tragă puţin răsuflarea la umbra unor scrieri.....
    Iar dupa aceea isi vor continua discret mersul lor tacit pe drumul vieţii spirituale,bucuroase ca si-au putut găsi sentimentele lor definite ,uitate in plapanda licarire de lumină a unei experienţe omeneşti numita "Ochii Căprui".

       Ochii Căprui

 

Anunțuri

11 comentarii la “Bucurie

 1. razedelumina spune:

  Foarte frumos . Inaltator , mi-a atins frumos sufletul si el a tresarit ..
  Sufletul nostru omenesc nu se poate atasa de nimic trecator pentru ca nici el nu este trecator . Singura legatura pe care trebuie sa o [re]faca este cu ce nu va dispare niciodata , cu divinitatea , Dumnezeul cel Sfant . Multe multumiri dintr-o inima calda . Sa fiti haruit si daruit din plin ! .

  Apreciază

 2. Mulţumesc mult,Trezire Divina !Eu cred ca fiecare om poarta in sufletul sau ceea ce eu ,in mod stângaci ,reuşesc cumva,intr-un mod inexplicabil mie,sa astern in hârtie….

  Apreciază

 3. adorcristy spune:

  Reblogged this on Armonii de veghe.

  Apreciază

 4. evelics spune:

  Sper sa nu supar pe nimeni cu intrebarea pe care mi-o pun:„oare ne putem raporta la Divinitate cu o asemenea simtire in care eu detectez o iubire profunda,dar si cu usoare nuante de iubire,i-as zice,laica?”Poate ma insel,poate nu,poate nu am puterea necesara de intelegere…Va multumesc.

  Apreciază

  • Nu suparati nicidecum….
   In limbajul laic a fi îndrăgostit este un verb care duce de foarte multe ori cu gândul la dragostea a doi liceeni ….in limbajul meu consider ca fiecare suflet poate fi îndrăgostit in mod extraordinar de Hristos si tot ce e divin. Acum revin si eu cu o mica întrebare ; se stie ca sensul cuvintelor e prea difuz când este vorba sa redai in cuvinte intensitatea oricarei iubiri,mai ales cea legata de Divinitate . Când spun difuz,ma refer la sărac ,mai bine zis. Totuşi ,chiar dacă in firea umana ,dragostea de divinitate este sadita cu multa grijă ,implementata chiar,atunci ce expresie de cuvinte ar trebui folosita când ,dupa multi ani ,il redescoperi pe Hristos in tine si dragostea ta devine ca un foc ce ia amploare tot mai mare ,cu fiecare secunda ce trece ? Aştept un raspuns….

   Apreciază

   • evelics spune:

    Eu fac asta fara cuvinte;o fac in intimitate cu mintea coborata in inima.Va multumesc.

    Apreciază

   • Darul nu se spune suflete drag,altfel se pierde in momentul in care l-ai spus. Ştiu ca trupescul nu are nimic duhovnicesc si nici duhovnicescul nimic trupesc ,dar am îndrăznit sa împrumut sensuri oarecum laice pentru a reda frumusetea dragostei ,pentru sufletele însetate de iubire. Iar in alta ordine de idei,oamenii sunt diferiti si fiecare poate vedea intr-o simpla poezie lucruri si sensuri diferite. Cât despre mintea coborata in inimă sau preotul care slujeşte in altarul inimii necontenit,nu trebuie sa stie nimeni de el,altfel vine vrăjmaşul si il pierde. Mintea se indulceste de rugăciune in altarul unei inimi curate ,care da slava necontenit lui Dumnezeu prin cuvintele tăcerii . Dumnezeu e Cel Care trebuie sa stie,si atât. Iertare pentru ca am îndrăznit sa te mustru prieteneşte suflete drag,dar citind viaţa sf Siluan Athonitul si atât”Marturii din viaţa monahala ” gheron Iosif ,iti vei da seama ca am dreptate. Eşti binevenit pe paginile inimii mele oricând suflete drag,sa stii. Hristos a înviat !

    Apreciază

 5. evelics spune:

  Nu vad unde este mustrarea dv. Primesc ceea ce mi-ati scris ca pe o pledoarie autorizata de cunoasterea dv.Eu am spus ceea ce simt ca trebuie sa fac,fara sa am o educatie religioasa profunda.Si stiu ca in tot ce fac sunt ghidata de ganduri bune,iar in aceste conditii ma tem mai putin de vrasmasi,atat timp cat Dumnezeu imi lasa limpezimea cugetului si inima locuita de sentimente frumoase.Sunt,ca multi altii,un om care greseste si regreta si cere iertare,dar niciodata(cred) nu fac rau cu buna stiinta.Va multumesc pentru rabdare. Adevarat a inviat!

  Apreciază

 6. Ileana spune:

  Am venit la voi cu mult drag special ca sa va trasmit multa sanatate fericire si multa iubire.Va doresc o seara magica si un somn linistit si binecuvantat.


  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s