Suflete drag

Suflete drag , poate de multe ori ai obosit să mai înțelegi oamenii de lângă tine , să le găsești scuze pentru acțiunile lor nejustificate , dar asta este prețul pe care viața ți-l cere , pentru ca tu să rămâi în continuare , un om bun . Nu există altă cale spre Rai decât iubirea și suferința .
Știu că , cel mai dureros lucru este să încerci să găsești circumstanțe atenuante exact cui nu ar trebui , adică celor dragi , dar și ei , sărăcuții , sunt tot oameni . De aceea în viață , ar trebui să înțelegi foarte bine următorul aspect ; sunt mai multe feluri de oameni care îți fac rău , dar nu toți sunt răi .
Primul fel pe care îl vei întâlni sunt oamenii care îți fac rău accidental , din neatenție , din negrija , nepăsare sufletească , mândrie . Aceștia nu știu ce fac , deci au drept scuza neștiința lor , si trebuie să îi înțelegi , iertandu-i și rugându-te pentru sufletele lor chinuite de ambiție . Acestia sunt oameni buni , dar neatenți , care își urmează o rațiune a instinctului de a se conserva , greșind astfel și făcând rău fără intenție . Dar, cu darul lui Dumnezeu , se corectează repede . Vom trece la următorii ; vei întâlni de multe ori , chiar și dintre cei la care nu te aștepți să aibă astfel de preocupări , sau la care ai pretenții , oameni care să îți poarte grija , din invidie . Invidia este o boală care se tratează cu multă rugăciune plină de smerenie , altfel nu are leac . Dar , în timp , netratată , cronicizandu-se , devine o neputință , un chin al celui care îl poartă .
Oamenii aceștia trebuie înțeleși ca oamenii chinuiți de neputința lor , oameni care fac răul conștient , dar involuntar , robiți de patimă , chinuiți până în măduva duhului de patima lor . Să nu crezi că ei sunt bucuroși de acest lucru . De foarte multe ori varsă lacrimi amare pentru cuvintele grele pe care le-au aruncat , dar pentru că nu sunt constanți în rugăciunile lor , nu scapă degrabă de această boală cruntă . Ca să îi poți iubi , să îi poți ierta , trebuie înainte de toate , să le poți înțelege suferința . Cumva să te pui în locul lor . Și atunci vei înțelege ce chin amar este să te stăpânească grija altuia . Dar ca să îi poți înțelege , trebuie multă rugăciune pentru sufletul lor , iar mai ales trebuie să nu bagi în seama cuvintele sau faptele lor dureroase la adresa ta . Astfel iți vei păstra o inimă curată și un duh senin . Doar așa și nu altfel le vei putea ține piept . Și pe aceștia trebuie să îi ierți cu orice preț , ca unii ce sunt robi ai patimii invidiei . Iar ultimii oameni cu desăvârșire răi , sunt cei ce se prefac a fi buni , dar și-au vândut sufletul diavolului pe care îl îndrăgesc , sub diferite forme . Îi vei recunoaște pe acești oameni după modul lor manierat de a se purta cu tine , de a te atrage la acțiunile lor , de a te manipula în scopuri  „frumoase” la început , prezentându-ți un alt Adevăr , adevărul lor . Aceștia sunt cei ce vor să te rupă de credința ta și nu numai . Aceștia fac răul nu conștient , ci foarte conștient , înlocuind sensul lui cu binele . Se hrănesc din înșelarea lor . Par la prima vedere , oameni fără nici cea mai mică urmă de patimă , dar privind în adâncime , vei observa că au o singură patimă , care zic eu , le este suficienta ; mândria . Aceștia sunt intr-adevăr oameni răi , de care trebuie să te ferești cu orice preț . Dacă îți vor face rău , iartă-i și roagă-te ca Dumnezeu să îi scoată din viața ta , sau să îți mărească râvna și răbdarea în legătură cu ei . Dumnezeu nu te va lasa suflete drag .
Păstrează-ți sufletul curat , nejudecând pe nimeni , fiind cald cu toți și trăind în pace . Dar , când va fi nevoie să îți aperi sufletul de oamenii răi , spune lucrurilor pe nume , dar fără patimă . Dacă vei vedea vreo parte rea la cineva pe care îl iubești , consider-o neputința lui și atunci mintea ta nu va mai cauta explicații . Te vei ruga pentru acel om , ca pentru tine , iar Dumnezeu văzând dragostea ta , ii va vindeca neputința . Dar să nu uiți suflete drag , că în mare parte depinde de el , nu de tine . Dumnezeu vindecă , dar acolo unde este primit. Iar dacă acel om , deși te rogi pentru el ,s e face mai rău în privința ta , atunci adu-ți aminte de patimile lui Hristos , Care a pătimit pentru fiecare din noi , fără de păcat fiind . Tu pătimești pentru păcatele tale, deci ….drept este ce ți se întâmplă . Gândind așa , îti vei duce Crucea vieții cu multă demnitate , din dorința sinceră de a te mântui și a urma cu dragoste , lui Hristos în toate . Iertarea înseamnă înviere .
De câte ori ierți pe cel ce ți-a greșit , Hristos Învie în tine . De câte ori nu ierți , te lipsești de bunăvoie de Harul Său . La luptă duhovnicească suflete drag….! Îți sunt alături .
Ochii Caprui

2 comentarii la “Suflete drag

  1. ami spune:

    si profund… e nevoie de multa rugaciune, multa, multa ca sa intelegi…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s