Dorul , suflete drag ..

Dorul este un cuvânt foarte greu de definit . Este acea stare de foame , sete și lipsă accentuată de persoana pe care o iubești sau de ceea ce reprezintă ea pentru tine în inima ta .
Oamenilor dragi ție , adeseori Dumnezeu le rezervă drumuri lungi pe care trebuie să le facă uneori de obligație iar nu de plăcere , sau pune între tine și ei distanțe foarte mari . Dar aceste distanțe Dumnezeu le pune cu un scop bine definit ; acela de a mări dragostea dintre voi prin intermediul Lui .
Dorul este sublima stare sufletească care viețuiește și totodată se rănește prin sentimentul numit amintire .
Amintirea este cea care îl hrănește , îi dă speranță , îi dă putere , dar tot ea este cea care îl adâncește , îl macină , îl duce la extreme .
De foarte multe ori acest chin sufletesc subjugându-ți inima , nu te lasă să trăiești în realitate , ci doar într-un vis frumos care speri să se îndeplinească cât mai curând .
Uneori sub formă de gingașă lacrimă prelinsă din ochiul minții visătoare , alteori sub forma unui geamăt de durere amară amestecată cu iubire , ce îți sare instantaneu din piept întocmai ca un reflex necondiționat , iar de cele mai multe ori , ca un vis real de ireal , în care ajungi să simți cu sufletul nu numai starea sau privirea , ci chiar și răsuflarea persoanei in cauză .
Aceste sunt manifestările dorului .
Când două suflete sunt foarte legate unul de celălalt , atunci nu le mai poate sta in cale nimic , pentru că afecțiunea față de o persoană devine ceva veșnic dacă este curată . Dincolo de timp , dincolo de milioane de kilometri , dincolo de oameni răi sau cu interes , dincolo de orice obstacol , este Dumnezeu Cel Care face comuniunea sau profunda legătură acestor două suflete .
Dumnezeu este telefonul fără fir între doi oameni care cred cu tărie în El .
Dar ce poți face suflete drag când dorul din inima ta nu îți dă pace și celălalt la care te gândești numai este în viață …..?
E mult mai greu să îți educi inima să suporte cu bărbăție această stare care te absoarbe pur și simplu , dar……tot Dumnezeu este rezolvarea . În El , prin El și datorită Lui orice suflet care a adormit , poate fi mai viu în inima ta decât cum era în viață .
Trebuie doar să îi hrănești amintirea lui în sufletul tău cu ajutorul rugăciunii . Dumnezeu văzând dragostea ta pentru acel suflet îti va mângâia în mod neașteptat sufletul rănit .
A mai rămas un dor ; dorul de Dumnezeu….!!!
Acest dor este o stare deosebită . Se știe că rugăciunea adevărată nu se oprește la niciun nivel , ci adaugă foc peste foc , rugăciune peste rugăciune , urcând în timp , din putere în putere . Așa este și cu dorul . Nu te saturi doar să te rogi dimineața și seara , ci vrei și noaptea și amiaza , și la servici și acasă , și peste tot . Iar asta pentru că simți nevoia ca în tot timpul și în tot locul Dumnezeu să fie în sufletul tău . Și deși crezi că Îl ai , niciodată nu-i destul . Inima ta e foc ce arde de dorul prezenței Lui . Se va liniști oare acest dor vreodată cu adevărat ….? Nu suflete drag , pe pământ în niciun caz…..doar în Rai . Acolo își va găsi liniștea . Până atunci e menit să ardă nestins meleagurile inimii rugătoare .
Suflete drag…..așa-i că ți-a fost dor de mine ?
Eu am simțit asta….

Ochii Căprui

Fotografie: Dorul este un cuvânt foarte greu de definit. Este acea stare de foame,sete și lipsă accentuată de persoana pe care o iubești sau de ceea ce reprezintă ea pentru tine în inima ta. 
    Oamenilor dragi ție, adeseori Dumnezeu le rezervă drumuri lungi pe care trebuie să le facă ,uneori de obligație iar nu de plăcere, sau pune între tine și ei distanțe foarte mari. Dar aceste distanțe Dumnezeu le pune cu un scop bine definit;acela de a mări dragostea dintre voi prin intermediul Lui.
     Dorul este sublima stare sufletească care viețuiește și totodată se rănește prin sentimentul numit amintire.
     Amintirea este cea care îl hrănește, îi dă speranță, îi dă putere,dar tot ea este cea care îl adâncește, îl macină, îl duce la extreme.
     De foarte multe ori acest chin sufletesc subjugându-ți inima ,nu te lasă să trăiești în realitate, ci doar într-un vis frumos care speri să se îndeplinească cât mai curând. 
     Uneori sub formă de gingașă lacrimă prelinsă din ochiul minții visătoare, alteori sub forma unui geamăt de durere amară amestecată cu iubire ,ce îți sare instantaneu din piept ,întocmai ca un reflex necondiționat, iar de cele mai multe ori, ca un vis real de ireal ,în care ajungi să simți cu sufletul nu numai starea sau privirea,ci chiar și răsuflarea persoanei in cauză.
    Aceste sunt manifestările dorului.
    Când două suflete sunt foarte legate unul de celălalt, atunci nu le mai poate sta in cale nimic,pentru că afecțiunea față de o persoană devine ceva veșnic dacă este curată. Dincolo de timp,dincolo de milioane de kilometri, dincolo de oameni răi sau cu interes, dincolo de orice obstacol, este Dumnezeu Cel Care face comuniunea sau profunda legătură acestor două suflete. 
    Dumnezeu este telefonul fără fir între doi oameni care cred cu tărie în El.
    Dar ce poți face suflete drag când dorul din inima ta nu îți dă pace și celălalt la care te gândești numai este în viață .....?
    E mult mai greu să îți educi inima să suporte cu bărbăție această stare care te absoarbe pur și simplu, dar......tot Dumnezeu este rezolvarea . În El,prin El și datorită Lui orice suflet care a adormit,poate fi mai viu în inima ta decât cum era în viață.
     Trebuie doar să îi hrănești amintirea lui în sufletul tău cu ajutorul rugăciunii. Dumnezeu văzând dragostea ta pentru acel suflet îti va mângâia în mod neașteptat sufletul rănit.
     A mai rămas un dor ; dorul de Dumnezeu....!!!
    Acest dor este o stare deosebită. Se știe că rugăciunea adevărată nu se oprește la niciun nivel,ci adaugă foc peste foc ,rugăciune peste rugăciune,urcând în timp,din putere în putere. Așa este și cu dorul. Nu te saturi doar să te rogi dimineața și seara, ci vrei și noaptea,și amiaza, și la servici,și acasă, și peste tot.Iar asta pentru că simți nevoia ca în tot timpul și în tot locul Dumnezeu să fie în sufletul tău. Și deși crezi că Îl ai,niciodată nu-i destul. Inima ta e foc ce arde de dorul prezenței Lui. Se va liniști oare acest dor vreodată cu adevărat ....? Nu suflete drag, pe pământ în niciun caz.....doar în Rai.Acolo își va găsi liniștea. Până atunci e menit să ardă nestins meleagurile inimii rugătoare.
    Suflete drag.....așa-i că ți-a fost dor de mine ?
    Eu am simțit asta....

     Ochii Căprui

Anunțuri

Un comentariu la “Dorul , suflete drag ..

 1. adorcristy spune:

  Reblogged this on Armonii de veghe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s