Ne dam cu parerea … fiecare

Cred cu tărie că viața unui om care într-adevăr știe ce vrea de la el , înseamnă mai mult decât a râde , a plânge , a spera , a deznădăjdui , a iubi sau a urî , a avea ambiții de tip profesional sau sentimental . Da , cu mult mai mult decât orice sentiment uman , viața poate însemna . Importanta profunzimii ei nu se poate reduce sau deduce doar din sentimente . Omul mai este și faptă . Trăirea sufletească denotă de foarte multe ori si aplecări sau reconstientizari asupra unor lucruri făcute de tine .
Dacă râzi sau plângi ; speri sau deznădăjduiești ; iubești sau urăști ; crezi sau nu în ceva ; ai ambiții sau pur și simplu , lași viața să treacă pe lângă tine ; toate acestea le faci în urma unor alegeri .
Alegerile vin în urma unor fapte făcute de tine sau de alții , fapte care și ele , la rândul lor , sunt precedate de anumite convingeri personale . Nu poți să faci sau să spui un lucru dacă în prealabil nu ai o convingere asupra a ceea ce urmează să faci sau să spui .
Convingerile vin în urma unor idei , iar aceste idei , uneori sunt de inspirație divină , alteori apar ca observații ale vieții , iar pentru oamenii mândrii , de cele mai multe ori sunt de inspirație satanică .
Viața le cuprinde pe toate trei : idee ; faptă ; sentiment . Ideea își va păstra urmașii în persoana adepților ei ; fapta în urmările induse de aceasta , iar sentimentul în starea pe care ți-o va provoca .
Un exemplu scurt :
– dacă vei avea ideea că întotdeauna trebuie să fii mai bun decât cel de lângă tine , atunci vei face orice să ieși în evidență și în final vei fi plin de mândrie , de dispreț față de celălalt .
– sau , dacă vei avea convingerea neclintită în ființa caracterului tău că Dumnezeu e tot timpul în fața ochilor tăi , atunci pururea , dragul meu suflet , te vei feri să spui sau să faci lucruri nedemne de convingerea ta , ajungând în final , să te vezi așa cum ești , în adevăr ; o mână de țărână ce se luptă crâncen pentru un loc smerit în preajma Ziditorului ei .
De ce să ne prefacem și să ne ascundem după degete cu fel de fel de teorii în privința vieții și a lui Dumnezeu ? Faptele, ideile , sentimentele noastre sunt amprenta caracterului nostru asupra acestui univers al vieții și tocmai această amprentă incontestabilă , ne va divulga la sfârșitul vieții , adevărata noastră identitate .
Abia atunci , vom putea spune , cu zâmbetul pe buze sau cu lacrimi în ochi , ce e viața . Până atunci , ne dăm cu părerea ….fiecare .

Ochii Caprui

Fotografie: Cred cu tărie că viața unui om care într-adevăr știe ce vrea de la el, înseamnă mai mult decât a râde , a plânge, a spera, a deznădăjdui, a iubi sau a urî, a avea ambiții de tip profesional sau sentimental. Da, cu mult mai mult decât orice sentiment uman, viața poate însemna .Importanta profunzimii ei nu se poate reduce sau deduce doar din sentimente . Omul mai este și faptă. Trăirea sufletească denotă de foarte multe ori si aplecări sau reconstientizari asupra unor lucruri făcute de tine.
   Dacă râzi sau plângi ; speri sau deznădăjduiești ; iubești sau urăști; crezi sau nu în ceva; ai ambiții sau pur și simplu, lași viața să treacă pe lângă tine; toate acestea le faci în urma unor alegeri .
   Alegerile vin în urma unor fapte făcute de tine sau de alții, fapte care și ele , la rândul lor, sunt precedate de anumite convingeri personale. Nu poți să faci sau să spui un lucru dacă în prealabil nu ai o convingere asupra a ceea ce urmează să faci sau să spui.
  Convingerile vin în urma unor idei, iar aceste idei , uneori sunt de inspirație divină, alteori apar ca observații ale vieții , iar pentru oamenii mândrii , de cele mai multe ori sunt de inspirație satanică. 
  Viața le cuprinde pe toate trei : idee; faptă; sentiment. Ideea își va păstra urmașii în persoana adepților ei;fapta în urmările induse de aceasta , iar sentimentul în starea pe care ți-o va provoca. 
  Un exemplu scurt :
  - dacă vei avea ideea că întotdeauna trebuie să fii mai bun decât cel de lângă tine, atunci vei face orice să ieși în evidență și în final vei fi plin de mândrie, de dispreț față de celălalt. 
 - sau , dacă vei avea convingerea neclintită în ființa caracterului tău că Dumnezeu e tot timpul în fața ochilor tăi, atunci pururea ,dragul meu suflet , te vei feri să spui sau să faci lucruri nedemne de convingerea ta , ajungând în final , să te vezi așa cum ești , în adevăr; o mână de țărână ce se luptă crâncen pentru un loc smerit în preajma Ziditorului ei.
   De ce să ne prefacem și să ne ascundem după degete cu fel de fel de teorii în privința vieții și a lui Dumnezeu ? Faptele, ideile, sentimentele noastre sunt amprenta caracterului nostru asupra acestui univers al vieții și tocmai această amprentă incontestabilă , ne va divulga la sfârșitul vieții , adevărata noastră identitate. 
  Abia atunci , vom putea spune , cu zâmbetul pe buze sau cu lacrimi în ochi, ce e viața. Până atunci , ne dăm cu părerea ....fiecare. 

     Ochii Caprui

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s