Roaga-te suflete drag cu staruinta

Desigur acum , după ce vei fi izbândit în necazul tău datorită rugăciunilor pe care le-ai făcut către Domnul atâta timp , dulceața bucuriei ți-a inundat sufletul și pacea a pus stăpânire pe el. Dar suflete drag, să știi că nu este vremea să te oprești din rugăciuni și nici să te bucuri pe deplin . Viața e o luptă acerbă , continuă și momentul biruinței pe care ți-o dorești cu atâta sete va veni abia la sfârșit .
Dacă vrei să realizez ceva în viața ta , acum e momentul . Nu mâine , nu poimâine , nu peste o oră , peste cinci minute , ci ACUM .
Cât despre această bucurie trecătoare a unei izbânzi vremelnice , a fost pusă cu un scop în viața ta tumultoasă ; acela de a te mângâia , a-ți da speranță pe mai departe și curaj în lupta duhovnicească pe care o ai de dus . Rugăciunea nu e făcută doar pentru a fi spusă un anumit timp , ci pentru tot timpul pe care îl ai în viață . Te rogi cu buzele cu ajutorul cuvintelor frumoase , pline de har scrise de sfinți . Te rogi cu mintea , gândind lucruri frumoase despre cei din jurul tău , nejudecându-i , iubind frumosul din ei și trecând cu vederea răul din aceștia . Te rogi cu inima , îndulcindu-ți amărăciunea vieții prin simțăminte alese la adresa sfințeniei , a Harului , a iubirii , a păcii , a Lui Dumnezeu , a Împărătesei Îngerilor și a tuturor sfinților . Te rogi cu toată ființa ta , bucurându-te de tot ce ți-a dat tie Dumnezeu , de natură , de oameni , de lucruri , de situații din viața ta și a altora , ostenindu-te cu migală si trezvie cu multe fapte bune , pe calea spinoasă a mântuirii
Vezi tu , dragul meu suflet , omul a avut dintotdeauna evlavie în sufletul său , dar mâzga păcatului i-a întunecat acest sentiment dătător de Har și pace , astfel încât a ajuns în timp să nu mai iubească , chiar să nu mai știe ce folos are rugăciunea , deci nici chiar să o mai practice . De aceea Dumnezeu îngăduie in viaţa omului necazuri și ispite , ca inima încălzită la focul aspru al dezamagirilor , înecată de ploaia mohorâtă a întristăriilor , să capete tăria necesară și dorința asiduuă de a fi îndreptată tot timpul către El , prin rugăciunea săvârșită cu durere la timpul ei .
Necazurile vor trece , iar tu vei rămâne cu rodul rugaciunii ; o inimă caldă , plină de iubire și recunoștință față de Ziditorul ei . Tot timpul este nevoie ca inima să îți fie caldă , fierbinte către Dumnezeu . Acest lucru nu se poate săvârși decât prin rugăciunea permanentă , spusă cu smerenie . Ai necazuri ? Roagă-te și Dumnezeu iti va da izbândă când va considera că e timpul să o primești sau că inima ta e destul de smerită , încât să nu se mândrească datorită izbânzii . Ai scăpat de necazuri și ai ieșit la liman ?
Roagă-te si mulțumește lui Dumnezeu , punând totul pe seama Lui , dar mai ales rugându-te să nu șteargă din sufletul tău folosul pe care l-ai obținut prin parcurgerea ispitei care ai avut-o , folosul experienței . Deci în orice vreme este nevoie de rugăciune .
Când ești pe timp de pace , cugetă la planuri de război , pentru ca acesta să nu te ia prin surprindere . Când ești pe vreme de război , luptă tacticos având dor de pace , pentru ca acest dor să îți dea puterea speranței de a merge mai departe sau să îți mărească râvna pentru izbândă .
Făcând astfel vei deveni un om bun , chibzuit , la locul său , care a fost în stare să zâmbească tot timpul vieții și să afirme cu putere că viața nu l-a luat neapărat prin surprindere . Poartă-l pe Dumnezeu în sufletul tău tot timpul prin intermediul tuturor lucrurilor pe care le faci : dragoste ; bunătate ; căldură sufletească ; nădejde ; lumină în privire ; gingășie în cuvinte ; discernământ în relațiile cu ceilalți . După ce vor fi trecut ani de luptă duhovnicească , împlinind cu acrivie neputincioasele mele cuvinte , vei culege cu bucurie roadele experienței și ale Harului .
Știi când este bine să te oprești din rugăciune ? Atunci când consideri că nu mai ai nevoie de Dumnezeu și nici El de tine . Dar până atunci roagă-te suflete drag cu stăruință în fiecare clipă .

Ochii Caprui

Fotografie: Desigur acum, după ce vei fi izbândit în necazul tău datorită rugăciunilor pe care le-ai făcut către Domnul atâta timp, dulceața bucuriei ți-a inundat sufletul și pacea a pus stăpânire pe el. Dar suflete drag, să știi că nu este vremea să te oprești din rugăciuni și nici să te bucuri pe deplin. Viața e o luptă acerbă, continuă și momentul biruinței pe care ți-o dorești cu atâta sete va veni abia la sfârșit. 
    Dacă vrei să realizez ceva în viața ta, acum e momentul. Nu mâine, nu poimâine, nu peste o oră, peste cinci minute, ci ACUM.
    Cât despre această bucurie trecătoare a unei izbânzi vremelnice,a fost pusă cu un scop în viața ta tumultoasă; acela de a te mângâia,a-ți da speranță pe mai departe și curaj în lupta duhovnicească pe care o ai de dus. Rugăciunea nu e făcută doar pentru a fi spusă un anumit timp,ci pentru tot timpul pe care îl ai în viață. Te rogi cu buzele cu ajutorul cuvintelor frumoase ,pline de har scrise de sfinți. Te rogi cu mintea ,gândind lucruri frumoase despre cei din jurul tău, nejudecându-i,iubind frumosul din ei și trecând cu vederea răul din aceștia. Te rogi cu inima ,îndulcindu-ți amărăciunea vieții prin simțăminte alese la adresa sfințeniei, a Harului, a iubirii, a păcii, a Lui Dumnezeu,a Împărătesei Îngerilor și a tuturor sfinților . Te rogi cu toată ființa ta, bucurându-te de tot ce ți-a dat tie Dumnezeu, de natură, de oameni, de lucruri, de situații din viața ta și a altora, ostenindu-te cu migală si trezvie cu multe fapte bune, pe calea spinoasă a mântuirii.
    Vezi tu,dragul meu suflet, omul a avut dintotdeauna evlavie în sufletul său, dar mâzga păcatului i-a întunecat acest sentiment dătător de Har și pace,astfel încât a ajuns în timp să nu mai iubească, chiar să nu mai știe ce folos are rugăciunea, deci nici chiar să o mai practice.De aceea Dumnezeu îngăduie in viaţa omului necazuri și ispite,ca inima încălzită la focul aspru al dezamagirilor,înecată de ploaia mohorâtă a întristăriilor,să capete tăria necesară și dorința asiduuă de a fi îndreptată tot timpul către El,prin rugăciunea săvârșită cu durere la timpul ei.
   Necazurile vor trece, iar tu vei rămâne cu rodul rugaciunii;o inimă caldă, plină de iubire și recunoștință față de Ziditorul ei. Tot timpul este nevoie ca inima să îți fie caldă, fierbinte către Dumnezeu. Acest lucru nu se poate săvârși decât prin rugăciunea permanentă,spusă cu smerenie. Ai necazuri ?Roagă-te și Dumnezeu iti va da izbândă când va considera că e timpul să o primești sau că inima ta e destul de smerită ,încât să nu se mândrească datorită izbânzii . Ai scăpat de necazuri și ai ieșit la liman ? 
   Roagă-te si mulțumește lui Dumnezeu, punând totul pe seama Lui,dar mai ales rugându-te să nu șteargă din sufletul tău folosul pe care l-ai obținut prin parcurgerea ispitei care ai avut-o,folosul experienței. Deci în orice vreme este nevoie de rugăciune.
   Când ești pe timp de pace,cugetă la planuri de război, pentru ca acesta să nu te ia prin surprindere. Când ești pe vreme de război, luptă tacticos având dor de pace,pentru ca acest dor să îți dea puterea speranței de a merge mai departe sau să îți mărească râvna pentru izbândă.
   Făcând astfel vei deveni un om bun,chibzuit ,la locul său, care a fost în stare să zâmbească tot timpul vieții și să afirme cu putere că viața nu l-a luat neapărat prin surprindere. Poartă-l pe Dumnezeu în sufletul tău tot timpul prin intermediul tuturor lucrurilor pe care le faci: dragoste;bunătate;căldură sufletească;nădejde;lumină în privire;gingășie în cuvinte;discernământ în relațiile cu ceilalți . După ce vor fi trecut ani de luptă duhovnicească, împlinind cu acrivie neputincioasele mele cuvinte,vei culege cu bucurie roadele experienței și ale Harului.
    Știi când este bine să te oprești din rugăciune ? Atunci când consideri că nu mai ai nevoie de Dumnezeu și nici El de tine. Dar până atunci roagă-te suflete drag cu stăruință în fiecare clipă.

 Ochii Caprui

Reclame

2 comentarii la “Roaga-te suflete drag cu staruinta

 1. […] Roaga-te suflete drag cu staruinta. […]

  Apreciază

 2. adorcristy spune:

  Reblogged this on Armonii de veghe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s