Trebuie sa vrei , nu-i asa ?

Pe cerul înstelat al sufletului meu s-au adunat nori grei plumburii . Vântul suflă straşnic , cu încredere deosebită in forţele sale prin amintirile mele dureroase . Ma gândeam astăzi tacit , cât sufletul meu sa nu-mi observe jocul minţii , la oamenii pe a căror chipuri nostalgice , palide de atâta viaţa monotonă , se observă cel mai bine neîncrederea si nemulţumirea de sine .
Nu trebuie sa ai atâta încredere in tine cât universul tau sa-i domine pe alţii . Dar nici atâta neîncredere cât sa trăiesti tot timpul cum spun alţii , sa te confunzi cu părerile lor , sa nu fi in stare sa spui un cuvânt sau sa nu ai identitatea ta proprie , afirmată prin sentimente , gândiri , hotărâri proprii . Dumnezeu a sădit in inima fiecăruia dintre noi un univers incomparabil de frumos cu cel actual . Un univers plin de stele , de sentimente bune , gânduri inocente ,trăiri sufletesti deosebite. De ce sa iti refuzi şansa de a-ti infrumuseta propriul univers , neavând incredere in tine ? Pentru care motiv ?  Ti-e frică de realitate , de urmările ei sau de responsabilitate ?
Nu are rost . Atâta timp cât trăiesti viaţa , trăieşte-o din plin si orice lucru care il savarsesti , fa-l cu simţ de răspundere . Încrederea in tine e o forţa a vieţii , dacă este o încredere echilibrată . Centrul ei va fi tot timpul credinţa puternică in Dumnezeu , fara de care nu există nici un echilibru . Iar extremele increderii in tine vor fi tot timpul mândria si deznădejdea . Dacă eşti mândru , Dumnezeu este un rival pentru tine , ceva pe care ai vrea sa Il stergi din memoria universala a lumii , dar acest lucru nu se poate si te revoltă tot timpul . E vorba de mândria luciferica , aşa zisul ateism . Ateii fiind oamenii a căror încredere in forţele proprii a culminat cu o rătăcire profundă a eu-lui .
Iar cealaltă extremă este deznădejdea sau starea permanentă de disconfort al vieţii . Când Dumnezeu nu mai există pentru tine si nu iti pasă de nimic si de nimeni , când bucuria pentru tine a dispărut cu desăvârsire si ochii sunt de gheată , reci , cât se poate de reci . Astepti sa se termine totul , iar dacă ajungi la apogeul deznădejdii , răbdarea ti se termină si iei decizia de a te sinucide . Da , grea suferintă si in deznădejde si in ateism !!!
Dar Dumnezeu lucrează , nu sta !
Mi-a povestit cineva o suferintă personala care m-a  induiosat până la lacrimi abundente . Voia sa se sinucidă , dar nu oricum , ci sigur . Am intrat in nebunia acelui suflet , pentru a-l face sa imi spuna tot . Se saturase de viaţa . Avea discuţii tot timpul contradictorii cu Dumnezeu si nu o mai interesa nimic din ce înseamna suflet uman . Imi spunea ca va termina cu viaţa după ce…..surpriză !  Aici intervine lucrarea lui Dumnezeu ; după ce persoana de care avea grijă se va insanatosi . Persoană care  era si mamă pe deasupra . Era un om care se lupta sa trăiască pentru copilul lui . Atâta sete avea de viaţa , încât doctorii au spus ca omul in sine e un miracol medical . Iar toate acestea se petreceau sub ochii celui care imi spunea ca vrea sa se sinucidă . Singurul ei motiv de a mai trăi era mama aceasta bolnavă .  Se atasase foarte mult de persoana ei . Pentru ea era in stare sa faca orice . Nu imi venea sa cred cât de minunat lucrează  Dumnezeu cu fiecare . Efectiv plângeam . I-am promis ca ma voi ruga pentru fata aceea bolnavă , dar cu o condiţie ; sa se roage si ea . A acceptat spre uimirea mea . Dumnezeu o ţinea in viaţa pe fata bolnavă pentru rugăciunile omului care voia sa se sinucidă ! Nu e minunat ?
De aceea este bine sa ai incredere in tine moderat , nu absolut . Aşa vei reuşi , intotdeauna cu Dumnezeu deasupra , sa treci peste valurile vieţii , mai ales când iti pierzi increderea in oamenii de lângă tine .
Stiu ca e foarte greu , dar trebuie sa vrei sa ai incredere in tine . Dar tot timpul sa asculţi de Voia Celui de Sus , niciodată de a ta . Secretul increderii moderate este smerenia sau facerea voii Dumnezeieşti . Cu cât asculţi mai mult de Dumnezeu , cu atât mai mult si Dumnezeu pune in tine încrederea si forţa necesară pentru a savarsi lucrurile necesare vieţii tale . Dar….trebuie sa vrei , nu-i aşa ?

Ochii Căprui

 

Reclame

Un comentariu la “Trebuie sa vrei , nu-i asa ?

  1. […] Trebuie sa vrei , nu-i asa ?. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s