Adevaratul rost al durerii

Nu mă îndoiesc câtuși de puțin , suflete drag , că povestindu-ți câteva lucruri despre importanța durerii în viața noastră, a fiecăruia dintre noi, vei înțelege mai ușor întâmplările prin care treci acum și vei avea certitudinea că nu ești nici primul, nici ultimul om care este nevoit , pentru sănătatea sufletului său, să guste amărăciunea clipei de durere.
Te-am simțit plângând azi mai mult ca oricând și cred că e vremea să schimbi ceva în viața ta. La fel de bine ca și mine , știi că oricâtă teorie despre viață știm fiecare, în fața durerii suntem neputincioși . Poate fiindcă nu îi percepem rostul pe care Dumnezeu i l-a rânduit în viața noastră , sau poate fiindcă în acele clipe nu întrezărim nici o luminița care pâlpâie energic la capătul tunelului , așteptându-ne bucuroasă să ne felicite că am trecut proba cu bine. Pentru unii , durerea e ceva care mistuie înfricoșător de încet sufletul omului. O durere care se hrănește , crescând cât vezi cu ochii , din orgoliul tău. De ce spun „din orgoliul tău” ? . Pentru că atunci când Dumnezeu iți indică altă cale , alt om, altă lumină, altă cărare ce îți așteaptă sfioasă pașii, iar tu refuzi cu încăpățânare, acest refuz te lasă pradă durerii. Durerea e alegerea ta. Rezuful de a vedea altă cale se numește orgoliu. Știm foarte bine că „Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriți le dă har ” . Mândri sunt cei orgolioși , iar harul pe care îl primesc cei smeriți e puterea de a merge mai departe în viață. Este liniștea aceea sufletească pe care o ai când știi că , având pe Dumnezeu alături, nu contează ce se va întâmpla. Durerea este rânduită să te facă să privești în esență lucrurile și oamenii din jurul tău, dar mai ales este menită să te facă să te schimbi în bine. Acesta este rostul durerii. Nu lacrimile în van , nu fața ștearsă, nu dorințe înăbușite, nu tânguiri ale duhului, nu zile negre !!!
Nu numai ție îți este greu să mergi înainte, să renunți la ce crezi tu că e bun pentru tine în favoarea căii pe care ți-a descoperit-o Dumnezeu , să înghiți în sec visând la ceea ce ar fi putut să fie dacă. …
Tuturor le este greu ! Aici se vede câtă încredere ai tu în Dumnezeu și în alegerile Sale pentru sufletul tău …! Aici se vede dragostea ta pentru El ! Și dacă, totuși vrei și asta , dar vrei și cealaltă și nu știi pe care să o alegi, atunci în felul acesta , nu vei reuși decât să amâni timpul rezervat vindecării sufletului tău. Practic , îți mărești durerea și timpul ei de stăpânire asupra ta…!!! Vrei să scapi de ea ? Alege voia lui Dumnezeu în toate . Chiar dacă mai sunt în sufletul tău rămășițe usturătoare ale durerii , lasă-le. Privește înainte ! Nu lăsa durerea să atingă praguri în sufletul tău, mai ales când știi că bucuria de a-l avea pe Dumnezeu în suflet este fără margini. Pentru mulți care se hotărăsc să meargă înainte, durerea devine un motiv puternic de a fi mai bun în toate domeniile posibile, dar mai ales în atitudinea ta fața de cel care în aceste clipe , trăiește același coșmar ca și tine.
Deci …? Ce vei face ? Vei lăsa durerea să te stăpânească la nesfârșit ? Vei îndura cu lașitate chinul ei ? Sau o vei folosi la schimbarea ta în bine ?
De tine depind toate. Eu sunt doar un glas al sufletului tău ce se razvrateste împotriva durerii nefolositoare. Aștept să te văd zâmbind cât de curând…..

Ochii Caprui

Reclame

2 comentarii la “Adevaratul rost al durerii

  1. Oana spune:

    Si esti un glas puternic…din ce am citit aici.
    Putine randuri m-au impresionat (prin taria credintei ce-o emana) precum ale tale…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mulțumesc suflete drag. …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s