Intrebari…

Am stat mereu și m-am mirat întrebându-mă în sinele meu, de ce oamenii din ziua de astăzi vorbesc mai toți despre iubire și mai deloc despre dreptate. Sau de ce nu vorbesc cu dreptate despre sentimentul înflăcărat și uneori foarte greu de descris al iubirii și la fel , de ce nu vorbesc cu iubire despre dreptate, un sentiment la fel de important ca și iubirea de altfel.
Eu am găsit câteva mici răspunsuri , din perspectiva mea , a unui om simplu. Eu cred că oamenii din ziua de astăzi vorbesc mult mai mult ca în alte epoci despre iubire , pentru că iubirea este ceea ce le lipsește cel mai mult în ziua de azi. În al doilea rând , vor refuza să vorbească cu iubire despre dreptate, pentru că , ori au o percepție greșită a dreptății, ori conștiința fiecăruia dintre ei îi acuză în mod inevitabil de faptele lor și atunci le convine mult mai mult să vorbească despre iubire. Iar a vorbi cu dreptate despre iubire , pentru mine înseamnă a nu ascunde sub pretextul iubirii loiale și necondiționate , răul pe care îl poate provoca o iubire dusă la extrem, idolatra. Dreptatea lui Dumnezeu este tot o formă a iubirii Dumnezeiești , sau mai bine zis , atributul care o definește ca atare, care nu îi poate lipsi sub nici o formă. Iar iubirea dreaptă plus o dreptate iubitoare vor forma pacea sau deplină armonie.
Ești în pace cu tine însuți când știi că ti-ai păzit conștiința ,iubindu-i pe cei din jurul tău. Astfel fiind în adâncurile tale , ai același zâmbet incandescent pe chip când vorbești despre dreptate sau despre iubire. Curajul de a vorbi despre ele cu seninătatea cuvenită , vine din faptele tale și din modul tău corect de a trăi în pace cu toți și cu tine însuți. Dar pacea aceasta , este rodul cui , a cărei atitudini de a ta ? Pacea interioară a unui om vine din focul dragostei de Dumnezeu. Cu cât vorbești mai mult cu Dumnezeu , cu atât Îți dorești să te asemeni mai mult Lui. Sufletul devine îndrăgostit de toate lucrurile care aduc aminte , evocă sau sunt atribute ale Creatorului Său. O dreptate iubitoare întotdeauna va obliga iubirea dreaptă să fie milostiva cu neputințele aproapelui și aspră cu defectele proprii.
Tu , suflete drag , azi ești în pace cu Dumnezeu și cu tine însuți ?
Astăzi ai fost mai mult drept cu tine sau cu alții ? Te-ai iubit mai mult pe tine însuți sau pe alții ? Jertfa ta înaintea lui Dumnezeu , astăzi a constat în mila față de aproapele tău sau în năzuințele proprii de înălțare ? Ce loc are Hristos în inima ta astăzi ? Cum Îl simți tu în sufletul tău ; mai mult drept sau mai mult iubitor ?
Aștept răspuns …..Căci vreau să știu cum ești tu astăzi …..

Ochii Caprui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s