Fantomele trecutului..

Oameni veseli sau triști, morali sau imorali, buni sau răi, oameni de la care te însuflețești numai văzându-i și oameni de la care nu poți să înveți decât cum să pierzi timpul atât de prețios, oameni pe care îi iubești înflăcărat și oameni care nu poți decât să îi îngădui lângă tine , așteptând ca într-o bună zi să se trezească conștiința în ei, aceștia sunt oamenii pe care Dumnezeu „accidental” ți i-a pus în calea vieții.
Faptele pe care anumite împrejurări ale vieții , le-ai făcut sub semnul întrebării sau a compromisului , care acum sau mai târziu se pot ridica împotriva ta, ca niște fantome violente ale trecutului asupra simțămintelor și idealurilor tale din prezent , sunt provocări care fac parte din luptele cu tine însuți. Nu contează suflete drag , cine ai fost sau ce ai făcut în trecut. Știi foarte bine că trecutul nu se poate șterge, dar se poate repara. Oricând, oriunde, cu ajutorul lui Dumnezeu , în sufletul tău chinuit de gânduri năvalnice, arzătoare, de remușcări cumplite, în acest suflet poate avea loc o schimbare.
Schimbarea va veni atunci când vei alege cu toată ființa ta să îți privești cu demnitate trecutul, să te ierți pe tine însuți și să trăiești în prezent. Până atunci….ți-e sufletul greu. Greutatea amintirilor atârnă greu , foarte greu. Ca o povară pe care momentan nu ai puterea să o lepezi sau nu vrei, pentru că și această greutate are” frumusețea” ei , de care te îndulcești amărându-te în fiecare zi. Și totuși , ai vrea libertate ….!!! Împacă-te cu tine însuți , cu a ta conștiință , cu a a ta realitate , cu al tău trecut, al tău prezent.
Vor fi locuri din trecut care , vrând nevrând Îți vor stârni amintiri sau durere. Dar tu mergi mai departe , rugându-te smerit ! Vor fi oameni care deschizându-si rănile sufletului , vor începe să verse din ei amintiri care te-au implicat cândva. …Și îți vor provoca durere fără să știe. …Dar tu iartă-i și mergi înainte , rugându-te smerit !
Vor fi lucruri care te vor lega de trecutul tău , lucruri indispensabile ! Dar puterea ta de a merge mai departe , le va da altă nuanță , altă importanță ! Depinde de tine cât de mult îţi dorești schimbarea ! Cât ești de dispus să renunți la amintiri ca să trăiești clipele din prezent….
Totul va deveni o amintire …..Chiar și tu , și durerea ta, și visele tale , și oamenii pe care îi iubești sau îi îngădui lângă tine ! Dar cel mai important lucru este să lași o amintire frumoasa despre tine , despre viața ta, idealurile tale…
Au fost și sunt mulți oameni în această situație care te absoarbe pe tine acum….Unii nu s-au rugat și uitarea evenimentelor din trecut care vine odată cu trecerea timpului , le-a cicatrizat puțin rănile. Dar puțin, foarte puțin. ..! Pentru că ori de câte ori vedeau un lucru , un om sau o situație din trecut , izbucneau în plâns. Deci rana era adâncă. ….
Unii s-au rugat și au devenit cu timpul, în interiorul lor , alți oameni. Aceștia știu ce valoare are rugăciunea. Pe aceștia durerea i-a învățat să se roage cu adevărat. …Fii și tu , suflete drag, din aceștia ! Cu Dumnezeu în suflet nimic nu e imposibil pentru nimeni ! Eu mă voi ruga pentru tine….ca pentru mine.

Ochii Caprui

Reclame

5 comentarii la “Fantomele trecutului..

 1. […] via Fantomele trecutului.. | Ochii Caprui Blog. […]

  Apreciază

 2. amymohorea spune:

  …cum sa procedez, cum sa multumesc….mereu si mereu auzind aceste cuvinte( de la unica si singura pagina vizitata) Eu mă voi ruga pentru tine….ca pentru mine.,, mi-au dat putere si credinta ca nu sunt singura, cineva se roaga pt mine, sufera cu mine….iar…povetile care nu-s o noutate pt mine si altii ma ajuta sa cresc, sa repar, sa indrept, sa cred intr-o schimbare…..cu toate ca la inima mea exista indoiala schimbarii unei pers…dar…totu se poate la D-zeu daca si acea pers doreste schimbare, doreste inoire, doreste iubire si prezenta lui D-zeu.Si totusi azi strig cu sufletul, cu inima Doamne adu tu schimbare si iertare pt acea persoana care e alesul dat mie, fam. mele, copiilor mei ….Puterea mea e mica, credinta injumatatita…dar stiu si am citit ca la Tine totu se poate

  Apreciat de 1 persoană

 3. tulip spune:

  Cuvinte preţioase pentru suflet… pentru sufletul meu! Mulţumesc! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s