Schimbari radicale

De fiecare dată în viață , când vrei să te apropii de Dumnezeu și de tâlcul adânc al existenței tale, când vrei ca roua Duhului Sfânt să îți curețe până la rădăcini cugetările inimii tale și iți dorești din toată ființa ta o schimbare , trebuie să ştii suflete drag că , în primul rând, nu este bine să dai dovadă de lașitate în privința efectuării schimbării pe care ți-ai ales și că , ispitele vieții, sub diferite forme , vor face viața ta , de 1000 de ori mai palpitantă decât felul cum ai trăit-o până acum.
Îți scriu cu multă durere în suflet pentru pătimirile tale de acum, dar totodată, mă încearcă și multă bucurie, având nădejdea că, tu înțelegând aceste lucruri acum, te vei întări întru totul în cele ce privesc metamorfoza continuuă a sufletului tău.
A te ruga cu adevărat înseamnă cel mai greu și mai frumos lucru pe care , un suflet conștient de valoarea sa, îl poate îndeplini. Observi că această schimbare a ta , odată cu bucuriile sufletești pe care le-ai simțit în timpul rugăciunii , a adus și câteva lucruri triste în viața ta. Mulți dintre cei pe care tu îi numești prieteni buni , te-au părăsit sau probabil au de gând să o facă în curând. Unii vor pleca pentru că vor simți că tu ești altfel și nu mai aveți nimic în comun. Alții , pentru că nemaiavând ce lua de la tine , se vor simți în plus în viața ta și nelalocul lor. O serie de prieteni , pentru că simt că nu se pot ridica la valoarea sufletului tău și că ești prea mult pentru ei. Dar , lucrul cel mai important este că, acela care îți este prieten cu adevărat , va rămâne, indiferent de schimbările tale. Prietenia se creează când un om găsește și se îndrăgostește de o parte din el , sau de cum ar vrea să fie el , într-un alt om, total diferit. Dar prietenia durează abia când fiecare din cei doi, ajunge să se simtă bine și aibă nevoie și de minusurile celuilalt, nu numai de plusuri. Minusurile celuilalt sunt cele menite să îți arate adevărata valoare a plusurilor pe care Dumnezeu, în imensa-I bunătate, ți le-a încredințat.
Este normal să plângi după prieteni, dacă ai un suflet cald, dar nu este normal să plângi la infinit sau să nu accepți ideea că Dumnezeu, știind foarte bine ce face, pe unii dintre ei ți i-a schimbat, bineînțeles, în favoarea ambelor părți. Acceptă voia Lui Dumnezeu, așa cum este , ca să ai liniște în rugăciunile tale. Tot răul spre bine.
Când ajungi să te învinovățeşti pe tine la nesfârșit pentru pierderea prietenilor tăi, înseamnă că nu accepți voia Lui Dumnezeu, deci necredință sau credință slabă. Sau , pur și simplu, atașament emoțional prea mare , dus la extrem. Eu am o vorbă : prietenul adevărat te va însoți și dincolo de groapă. Cum ? Prin rugăciunea lui pentru sufletul tău. Apoi , ce e nou trage tot la nou, deci pentru oameni noi, renăscuți, trebuie prieteni noi, sau vechi adaptați la noi. Iar dacă ei fug de tine, nu plânge. Viața îți va dărui alții sau îi va întoarce pe aceștia într-o altă formulă sufletească. Nu ai de unde să știi cum se vor petrece lucrurile peste câțiva ani. Iar cine fuge de rugăciune sau de cel care se roagă, fuge de binele din el însuși. Așa că ; Roagă-te !
Să știi însă că, potrivnicul mântuirii tale, de multe ori va îndemna oamenii dragi să te supere. Acestea pot fi clipele durerii sufletești, sau clipele de încercare pentru sufletul tău, când poți să îți învingi temerile și răul din tine. Tu alegi ce îți dorești și pentru ce lupți. Ori alegi să suferi din orgoliu , ținând minte răul pe care ți l-au făcut, ori alegi să îi ierți , știind foarte bine cine i-a îndemnat la astfel de fapte și că astfel de situații sunt medicamente pentru vindecarea grabnică a orgoliului pe care îl ai. Dumnezeu te iubește nespus, punându-te la astfel de încercări. Unde vrei să se dovedească iubirea Ta față de El, dacă tu nu rabzi ocara ? Iar ocara trebuie răbdată astfel încât să nu îți pierzi demnitatea izvorâtă din adânca credința față de Dumnezeu. De la oameni nebuni , nu se merită să rabzi ocara , pentru că ei nu știu ce zic.
Dar iubește reaua pătimire izvorâtă din tot felul de ispite ale vieții, până când sufletul tău se va smeri. Acesta este drumul rugăciunii. De vrei să îl lași, să știi că e păcat de tot ce ai pătimit până acum. De vrei să îl parcurgi în liniște și cu spor , îmbărbătează-ți sufletul cu adânci cugetări la mila lui Dumnezeu față de tine și nu vei da înapoi niciodată. Iubirea de Dumnezeu izvorâtă din recunoștință îți va descoperi adânc de taine.
Sper ca sufletul meu să nu fi rostit în van aceste lucruri față de tine , suflete drag….Am nădejde că totul va fi bine , cu darul lui Dumnezeu ! Pomenește-mă în rugăciunile tale , te rog. Eu voi fi aici, ori de câte ori vei simți nevoia să vorbim. Cu drag. ….!!!

Ochii Caprui

Anunțuri

2 comentarii la “Schimbari radicale

 1. amymohorea spune:

  .
  ,,..Acceptă voia Lui Dumnezeu, așa cum este , ca să ai liniște în rugăciunile tale. Tot răul spre bine.”
  Aici nu asi vb doar despre prietenii ci si de relatiile intre sot sotie, mama fica, tata fiu….uneori e bine sa lasi in mina celui de Sus ca toate lucrurirle sa mearga de la sine..uneori e bine sa accepti ce e dat ,asteptind si rugindindu-te pt a primi rapsunsurile la miile de intrebari ce dau navala inimii tale(a mele)…noi oamenii suntem nemultumitori, cirtitori dorind sa se implineasca poftele inimii noastre dar niciodata nu stam in genunchi sa cerem raspuns la ce e bine….aici ma definesc pe mine, nu vb de altcineva decit de mine…am ajuns sa scutur anii pierzind cel mai mare lucru ACCEPTARE, IERTAREA,IUBIREA….MA MINTEAM PE MINE CA LE AM, LE OFER..dar ele erau data injumatatite si asta a fost finalul….sa ma ajute Domnu in toate, El cunoaste inima mea, gindurile mele, dorintele mele..vreau ca tot ce doresc sa fac sa fie dupa planul lui D-zeu, sa primesc ceea ce D-zeu doreste ca eu sa primesc……si totusi un singur lucru strig in gura mare :Doamne da-mi oameni, prieteni care sa ma ajute, sa ma povatuiasca atunci cind ma clatin, atunci cind gindurile mele se cobor in intuneric….e tot ce cer, nu bogatii,nu iubiri desarte, ci prieteni adevarati care stiu ce inseamna iubirea, credinta, nadejdea, speranta si lupt in una…..
  Multumesc ochii caprui pt toate invataturile si mustrarile data…stiu ele vin de sus ca sa imi vb mie,in mod personal mie…..Domnu sa te binecuvinteze cu intelepciune sa poti patrunde la miile de inimi suferinte si nu numai ci si la acele fericite pt a invata si ele ca fericirea trebuie data, impartita pt toti semenii care ii inconjoara…O ZI BINECUVINTATA ITI DORESC SI DUHUL DOMNULUI SA SE REVERSE PESTE TINE SI CASA TA

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s