Suflete drag

Suflete drag ,se întâmplă deseori ca povara deznădejdii să îți prefacă temeliile sufletului în epave demne de cel mai vrednic plâns uman. Totuși, în aceste clipe crâncene, de luptă corp la corp cu demonul deznădejdii, este bine să îți aduci aminte de clipele harului dăruit de Hristos, har care te-a adumbrit din plin cândva. Acum rămâne alegerea ta , dacă îți mai dorești acele clipe sau nu .Totul, chiar și destinul ….ți-l construiești singur prin atitudinea pe care o adopți în viața ta. Harul e înfricoșător de dulce, ca o bucurie de nestăvilit ce inundă sufletul tot mai mult, până la epuizare. Ispita deznădejdii e neagră ca moartea și hâdă ca peisajele infernului. Și viața, și moartea ….Îți stau în fața. Bunătatea Celui ce te-a creat perfect , nu va pleca niciodată de lângă tine, decât dacă o alungi, o refuzi, o negi , o huleşti….îi stai împotrivă cu orice preț. Și totuși, chiar și în aceste clipe , ochii căprui ai Mântuitorului din icoană te privesc cu duioșie și cu înțelegerea unei mame care își vede pruncul încurcat în propriile necazuri create de el însuși,ea așteptând și iar așteptând întoarcerea lui. Ți-e greu să te smerești , să accepti voia lui Dumnezeu cu tine ? Te-ai săturat să cauți răspunsuri la întrebările tale inutile , încât te doare mintea ? Ai încetat să mai speri , gândind la dreptatea Divină în privința vieții tale ? Ai dori să o iei de la capăt și nu mai ai curajul necesar ? Consideri că trebuie să spui „la revedere” vieții și stors de atâta zbucium interior , să îți pui capăt vieții cu zâmbetul pe buze , la fel cum făceau „eroii” care nu se lăsau prinși din legendele de demult ?
Nici unul din aceste lucruri nu este Calea, Adevărul și Viața. Învață că ești om și poți greși, dar niciodată atât de mult încât să nu mai ai deloc puterea de a te mai ridica. Oricând poți deveni altul…
Trebuie doar să te smerești, să îți vii în sine , să realizezi cine îţi este adevăratul inamic; diavolul și pofta ta păcătoasă. Vrei să fii mai mult decât ești ?!….
Se poate dintotdeauna….Doar trebuie să îți acorzi a doua șansă , să poți să fii mai bun cu Dumnezeu, cu ceilalți din jurul tău, cu neputințele tale….și să iubești din plin darul pe care ți l-a dat Dumnezeu: să îți iubești viața.
Lasă-mă te rog să te ajut… Cu o rugăciune, un zâmbet, o lacrima….un dor de cele sfinte…
Dor pe care l-ai simțit și tu pulsând înfocat în venele inimii tale cândva. Hai să reluăm acel „cândva”.
Viața va reîncepe de aici….Se va infiripa din aceste rânduri. Aici și acum. Ce ai de pierdut ? Merită să încerci….
E rândul tău acum.

Ochii Caprui

Reclame

Un comentariu la “Suflete drag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s