A milui

 

M-au impresionat întotdeauna până la lacrimi oamenii buni. Nu orice fel de oameni buni, ci oameni buni cu adevărat. Și știți după ce criteriu mă iau ? Oamenii buni nu își mai aduc aminte dacă și când au făcut o faptă bună. Bunătatea nu este o datorie pentru ei, ci felul lor natural de a fi astfel încât să se simtă bine în pielea lor. De aceea au obiceiul să povestească cu multă simplitate , fără dorința de a impresiona , lucruri ale vieții. Vorbesc cu folos sufletesc despre faptele lor acelora care au nevoie, ca și cum ar vorbi despre alții. Nu vor spune niciodată că ei au făcut cutare și cutare faptă bună.Ei nu trăiesc cu impresia că sunt buni , ci cu dorința asiduuă de a-L avea pe Dumnezeu în sufletul lor. Bunătatea se molipseşte foarte rapid , dar este greu de întreținut. Pentru că răul nu cere multă școală pentru a fi înfăptuit și promovat. Dar binele cere. Nu atâta școală pe cât voință și dragostea de frumos și Divinitate, fără de care nu s-ar putea înfăptui nimic. Iar ca binele să fie desăvârșit , este nevoie de smerenie. Smerenia este cea care te face să uiți binele pe care l-ai făcut cuiva și mai ales să nu aștepți niciodată recunoștință de la nimeni. Pentru că smerenia pune facerea faptei respective pe seama lui Dumnezeu. Dumnezeu a miluit prin tine pe cel care avea nevoie de El. Tu ești unealta Sa, nimic mai mult. Iar dacă ajungi să te mândrești că ești unealta Lui , atunci devii rau și cu pretenții. Faci ceea ce trebuie să faci pentru că acesta este cursul firesc al lucrurilor și nu tu miluiești , ci Dumnezeu . Iar în fond și la urma urmei , tu ești cel miluit ….de mila Lui Dumnezeu care se săvârșește față de aproapele tău prin mâinile tale…..

Ochii Caprui

Reclame

3 comentarii la “A milui

 1. maria spune:

  Rogu-te spune-mi ce sa fac ca sa am dragoste de oameni? Ma simt distanta fata de oameni desi as dori sa le fiu aproape… Nu stiu cum sa ma nevoiesc ca sa ma miluiasca Dumnezeu cu un strop de dragoste fata de aproapele meu… Multumesc pt raspuns!

  Apreciază

  • Singurul mod de a te apropia de oameni este să te rogi pentru ei cu tot sufletul tău. Rugăciunea pentru ei să-ți fie cea mai mare nevoință și bucurie suflete drag 🙂

   Apreciază

   • maria spune:

    Iti multumesc suflete drag insa nu stiu cum. Exista o rugaciune speciala sa ii cuprind pe toti oamenii sau sa ma rog pentru fiecare om pe care il vad ca Dumnezeu sa-l miluiasca? Ii iubesc pe oameni incerc sa-i inteleg insa exista ceva care ma tine sa fiu rezervata, Nu sunt comunicativa. Gandesc ca fiecare are liberul arbitru sa isi urmeze calea… Te rog suflete drag sa scrii ceva si despre aceste lucruri. De multa vreme caut raspunsul la aceste intrebari… Te rog invata-ma cum sa fac. Iti multumesc. Bunul Dumnezeu sa te aiba in paza Sa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s