Maratonul tau

Cred că ai simțit că din când în când mai poți obosi și tu în maratonul tău pe care-l desfășori contra timpului, a iluziilor pe care foarte des ceilalți au început să ți le ofere gratis , a ideilor greșite care bântuiesc intelectul infailibil al societății de astăzi , dar mai ales maratonul împotriva clipelor de odihnă din ce în ce mai rare ,cerute de sufletul tău . Oare tu crezi că viața ta se desfășoară doar pe traseul dintre cei patru pereți sticloşi ai biroului tău , casa din ce în ce mai mobilată de lucruri și mai goală de persoane, grădinița sau școala unde trebuie sa dai bine în fața profesorilor pentru a mima perfect imaginea unei familii fericite ? Oare aceasta este tot ce poți tu trăi ? Oare doar în aceste lucruri banale își află conturul fără cusur sufletul tău ? Te poți mulțumi numai cu atât ? Rațiunea, simțirea, voința ta pot fi doar în acest mod dezvoltate ? Eu cred că nu. Sufletul tău are o chemare mult mai înaltă decât această rutină .
După cum ai putut observa aici pe spațiul virtual , foarte multă lume cu experiență de viață a început să îți spună lucruri de genul „Bucură-te !”,”Prețuiește lucrurile simple ca zâmbetul , îmbrățișările, răsăritul sau apusul soarelui, lumina din tine „etc. De ce tocmai acum se întâmplă aceste lucruri suflete drag ? Pentru că s-a observat, s-a constatat că tehnologia informației, monotonia unei rutini adânc implementate în noi de obișnuința firii noastre , modernismul tentației și judecata greșită a omului de astăzi , amețit de atâtea sentimente și informații , au început să răstoarne sensurile pline de înțelepciune ale valorilor morale. Pervertirea lucrurilor bune a fost de la începutul lumii și va mai fi. Dar oamenii s-au hotărât să se sprijine unii pe alții, nu unii de alții. Dar nu ajunge numai să citești absorbind lucrurile care te interesează. Adevărul rost al unei afirmații care ți se adresează în mod direct sau a unui sfat dat sufletului tău îl poți simți numai atunci când te silești să pui în practică cuvântul care ți-a urnit din loc inima spre cele bune. Cititul este hrana minții. Rugăciunea este hrana sufletului. Iar fapta bună este mila lui Dumnezeu în primul rând și rodul amândorura. Rugăciunea făcută cum trebuie , din mila lui Dumnezeu , îți poate descoperi întreaga înțelepciunii a lumii și fără să citești foarte mult. Dar mai bine îți este , adică mai ușor (vreau să spun) dacă și citești Cititul însă te îndeamnă să pui în aplicare în timpul rugăciunii (vieții tale) lucrurile noi pe care le-ai aflat. Orice om rugător în adevăr capătă cultura duhului (sufletului) și oricare cititor bun râvnește după experiența frumoasă a rugăciunii. Așa că…..desprinde-te o clipă de maratonul pe care ți l-ai impus singur și observă-te puțin. Oare cât de mult s-ar putea schimba viața ta în bine dacă ai acorda mai multă atenție sufletului tău și dacă tu te-ai strădui să și faci ceea ce citești , nu numai să te simți bine că ai citit ? . Știi foarte bine că se poate. Orice argument împotrivă e de prisos.

Ochii Caprui

Anunțuri

3 comentarii la “Maratonul tau

 1. mariusoliviu spune:

  Frumos maraton contra timpului pe-acest blog!

  Apreciază

 2. Încă n-am învățat ” rugăciunea făcută cum trebuie…”

  Apreciază

 3. cami spune:

  Da, ai spus frumos – Viata de azi e un ,,maraton” din pacate am devenit robotei…
  Fapta buna (am citit undeva) este ca zborul unei pasari. Pe o aripa bogata in pene se afla VOIA LUI DUMNEZEU iar pe cealalta se afla VOINTA OMULUI (daca penele sunt putine pe aceasta aripa, pasarea nu poate zbura). Astfel, daca ambele aripi sunt pline cu pene pasarea poate zbura (si fapta buna se poate infaptui). Altfel spus: Dumnezeu Voieste intotdeauna; noi, oamenii trebuie sa ne imbracam aripa cu pene ca sa ne intarim vointa si sa putem infaptui fapta buna si astfel sa ne putem inalta catre Dumnezeu. Sau altfel spus nu trebuie sa asteptam sa faca Dumnezeu in locul nostru ci trebuie sa ne nevoim si noi. Doamne ajuta-ne!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s