Cuvinte grele

Dacă vei avea nevoie de oameni care doar să te laude , atunci fii rob gândirii lor spunându-le doar lucrurile pe care vor să le audă. Vei reuși astfel cu multă ușurință să trăiești în minciună , necunoscându-i nici pe ei și nici pe tine.

Dacă vei avea nevoie de oameni falși care să te urască , atunci nu ezita niciodată le spui adevărul despre ei și greșelile lor. Mulți fiind la număr , vor putea convinge foarte ușor lumea despre imaginea pe care și-au format-o ei despre tine. Pace din partea lor nu vei vedea nici în clipa morții , dar în sufletul tău vei avea liniștea lucrului bine făcut. Ai făcut ceea ce a trebuit, indiferent de consecințele care ți-au fost sau nu favorabile.

Dar dacă vrei totuși să găsești oameni , cu toate că ai o gură mare care nu poate fi astupată cu nimic pământesc, atunci caută pe Dumnezeu în toate lucrurile pe care le faci, sentimentele pe care le simți și ideile pe care le ai. Vor fi puțini oameni împrejurul tău , dar știi și tu acum , după toate cele spuse, că Adevărul are mulți inși care îl recunosc de Adevăr, dar puțini sunt care îl practică.

Scopul vieții nu este de a îndrepta pe cineva , a recunoaște pe cineva sau a promova pe cineva . Scopul vieții este unirea cu Dumnezeu. Dar până să ajungi să gândești astfel te vei izbi de părțile tale rele și de ideile negative ale oamenilor din jurul tău.

Ochii Caprui

Anunțuri

Un comentariu la “Cuvinte grele

  1. amymohorea spune:

    Mare adevar…in viata cautind inaltarea eului din noi ne duce pe un drum gresit al inselarii de sine….cindva am fost pe un astfel de drum ,parut frumos dar tare spinos😓 …acum aleg calea indreptarii,a corectarii,a iubirii sincère si nu magulitoare….Multumesc pt mesajul diminetii, a reamintirii 😊

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s