Inconstient

Nu ar trebui ca obosit de visele tale încă nerealizate, să îți umpli cămara cea bună a sufletului tău de fireștile dezamăgiri ale altora. Atâta timp cât dorința de a fi un om frumos sufletește nu arde tot atât de tare în adâncurile mărginite de cunoaștere ale sufletului lor ca în sufletul tău, nu are rost să numești implicarea ta , uneori peste măsură, drept compasiune.

Capcanele strâmte ale unei vieți ponosite de praful deselor deziluzii sunt iminentele consecințe ale unei gândiri materiale , care nu vrea să implice în felul ei de a fi și elementul sacrului. Când cu foarte mult drag și deosebită osteneală îți dorești ca Dumnezeu să nu fie numai o idee ambiguuă pe care tot o plimbi la nesfârșit prin cotloanele minții tale, ci să fie Elementul care îți guvernează simțirile inimii tale zvelte și frumoase nu numai dinafara ei ci și dinlăuntrul ei , atunci vei realiza cu bucurie că a ta cunoaștere săracă de până atunci , dorește să ia bogata formă a credinței. Credința nu se mărginește de nimic, pe când suflul cunoașterii da.

Mama răniților va fi întotdeauna Doamne Doamne , iar tu nu poți să fii mai mult decât o unealta umilă a Acestuia. Nu spune nimeni să îți pui masca indiferenței în chip voit , dar nici să defaimi rațiunile Lui Dumnezeu pentru oamenii care își suportă consecințele deciziilor pe care le-au luat în viață. Treaba ta este să îi ajuți dacă poți , fără să-i judeci, fără să îi plângi. Nici una, nici alta , nu vor face ca trandafirii sufletului tău să înflorească în liniște.

Numesc liniște sufletească nobila senzație a unei inimi împăcate cu Dumnezeu, cu ea însăși, cu realitatea ce se desfășoară fără nici o opreliște în jurul ei , având puternicul simțământ că Dumnezeu poartă grijă tuturor și știe de ce se întâmplă ce se întâmplă.

Ai credinţă-n Dumnezeu că totul va fi bine ….și roagă-te ! Cu drag. …

Ochii Caprui

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s