Să nu îndrăznești să uiți vreodată

Nu te opri în mreaja anului fără să îi faci timp unei sublime clipe de observație asupra ta și asupra celor pe care îi prețuiești. Să nu îndrăznești să uiți vreodată sclipirea din privirea ocrotitoare a ochilor blânzi ai mamei tale și nici atingerea catifelată a palmelor ei pe fruntea ta ori de câte ori viața ți-a plătit cu neajunsuri binefacerile tale ! Iar mierea înțelepciunii din vorbele surorii tale să-ți fie cald acoperământ a cugetului tău în vreme de ispită ! Ființe ce se ostenesc pentru tine, pentru ca tu să fii fericit , împlinit și chibzuit ….Asemenea și dojana plină de dragoste și sens adânc a bunicii să îți răsune în urechile zvăpăiate ale inimii tale atât de neatentă și de naivă uneori ! Nu uita că nu firea femeii definește femeia , ci virtuțile ei ce o fac mai presus de tine uneori. Când lacrima tandră se revarsă pe obrazul obosit al sufletului și totuși ai puterea să zâmbești , să îți jertfești naturalețea și gingășia tinereții la căpătâiul copilului cu multă bucurie , să adulmeci vântul necazurilor și totuși să împarți mireasmă de har și de nădejde în Domnul pe chipul copilului tău , să îți iubești cu orice preț sângele ce a izvorât din izvorul sângelui tău , să pui reușitele copilului tău mai presus de aspirațiile aristocratice ale mintii tale și în toate situațiile din viață să ai magnifica putere și incredibila abilitate de a îndrepta privirea copilului tău spre Dumnezeu , atunci să nu uiți că tu nu ești doar o Femeie …ci ești Mamă !!!

Conștiința este un far a cărui lumină este menită să îți ușureze viața , iar nu să ți-o încurce.

Ochii Caprui

Anunțuri

4 comentarii la “Să nu îndrăznești să uiți vreodată

 1. Nastica spune:

  Constiinta e iubire. Iubeste si fa ce vrei. Doar iubeste. Constiinta nu incurca nimic. Cu aceeasi mana cu care mangaie se pot struni haturile prea largi ale unui suflet inca neconstient de sine si de iubirea din el. Orice femeie si orice barbat vor ajunge la echilibru si armonie si atunci vor fi constienti. O zi cu soare-n suflet!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Iar Iubirea e un Adevăr ce nu ar putea fi mituit suflete drag! Mulțumesc.

  Apreciază

 3. valy spune:

  Iubirea este jertfa… Sa pui mai presus de interesul pentru persoana ta interesul pentru aproapele tau indiferent cine ar fi el. O femeie care are un sot betiv se jerfeste atunci cand nu-l paraseste si cu credinta in Dumnezeu, incet incet il adduce si pe el la un echilibru. Un sot care are o sotie care il inseala se jerfeste atunci cand nu o paraseste si, cu credinta in Dumnezeu o adduce si pe ea la un echilibru, etc. Credinta fara fapte este moarta, la fel si faptele fara credinta. Crede si fa ceva avand nadejdea ca, intr-un final Dumnezeu te va ajuta. Trebuie sa ai doar rabdare si sa nu cedezi. Doamne ai mila de noi si ajuta-ne!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s