Îmbătrânind

Clipele de ceartă, remușcările amare, regretele târzii nelalocul lor, dorințele neîmplinite în care ți-ai lăsat agățate fără nici o speranță visele, intensitatea pe care ai pus-o în vorbele vulgare sau necugetate ce au ieșit necontrolate pe ușa gurii tale, lacrimile în van a căror răceală a bruscat văzduhul de foarte multe ori sunt toate la un loc, lucrurile care îți îmbătrânesc sufletul. Tu știi aceste lucruri. Nu e nevoie să ți le mai spun și eu. Dar știi ce îmbătrânește cel mai tare sufletul ? Ideea că viața ta este în van și că Dumnezeu nu ar exista cu adevărat. Îmbătrânești cât ai clipi gândind astfel. Nu e bine să fii așa. Lucrurile se pot schimba din aproape în aproape. Consideră că Dumnezeu este iubirea cea mai mare a vieții tale și ai să simți că întinerești ori de câte ori gândești acest lucru. Consideră că aceia care te provoacă la ceartă nu merită decât niște zâmbete nociv de sincere pentru răutatea lor și atunci vei vedea că tăcerea ta este cu rost și sufletul întinerește . Consideră că nu poți renunța la un vis decât în favoarea unui vis mai mare , iar cel mai mare vis este să îți oferi șansa de a trăi o fericire veșnică. Îți vei simți sufletul liber de orice dorință nelalocul ei și plin de vigoare. Dacă lacrimile tale sunt rezultatul unei dureri care nu ajută la nimic pe nimeni , atunci nu este bine să îți irosești sufletul în lacrimi. Când te doare sufletul anesteziază-l cu farmecul rugăciunii și lasă totul în voia lui Dumnezeu. Decizile cele mai mari dintotdeauna le-a luat El. Ale tale au fost mici, dar esențiale. Totuși, ascultă-L . Nu te vei pierde pe tine , ci te vei regăsi. Dumnezeu nu îți este dator cu nimic și totuși El îți dă mai mult decât ți-ai fi putut dori vreodată. Aceasta se cheamă iubire. Tu îi ești dator cu tine însuți, fiindcă El te-a creat ,iar nu invers. Dar prea des Îl izgoneşti din mintea ta. Până la nerecunoştință , pot spune faptul că făcând astfel nu reușești decât să renegi realitatea căreia trebuie să îi aparții. Dar lasă-ți sufletul să întinerească iubind. Ce ai de pierdut ? …..

Ochii Caprui

Anunțuri

5 comentarii la “Îmbătrânind

  1. Ami spune:

    Scrii atat de frumos… Pare ca pentru tine totul este atata de usor… iar pentru noi totul e atata de greu de pus in practica… caderi si ridicari, bucurie si suspin, melancolie si trufie, este un amestec de detoate… Candva crsdeam ca rugaciunea este totul Este insa chiar acum citeam din parintele Paisie Aghioratul ca trebuie sa ducem o lupta continua sa transformam gandurile rele in ganduri bune si atunci va veni si pe la noi harul cel Dumnezeiesc Si eu m am intrebat de atatea ori de ce nu Il simt? Iata ca am primit raspunsul pe intelesul meu abia azi, dupa atatia amar de ani! Iti multumesc Doamneeeee!

    Apreciază

    • M-am bucurat foarte mult că te-am cunoscut suflete drag și îți sunt recunoscător că ți-ai făcut timp și pentru mine. Nu știu dacă scriu sau nu frumos, dar important pentru mine nu e frumosul, nici profundul, ci efectul acestora două. Dacă în sufletul tău s-a mișcat astăzi ceva , atunci înseamnă că emoția pe care am pus-o eu pe hârtie , astăzi a trecut în sufletul tău. Ai simțit ceea ce am simțit și eu când am așternut slovele pe hârtie. Iar dacă nu numai că ai simțit, dar ai și înțeles rostul textului în viața celui care îl va citi , atunci înseamnă că Dumnezeu ți-a luminat inima și mintea pe deplin. Hristos a înviat suflete drag!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s