Pământ ești

Din când în când Cerul mai sărută prin picăturile de rouă fața obosită a pământului. Pentru că el, Cerul, nu a uitat câtuși de puțin chiar dacă au trecut mii de ani de la crearea lui și a pământului , că este dator cu iubire față de pământ. Iubirea este singura datorie care îl definește. Oamenii însă au uitat . Sunt puțini care nu au uitat de Cer . Dar sunt mulți care își îmbrățișează sufletele cu speranțe eterne legate de pământ. După ce îl calcă toată ziua în picioare, după ce îi mânjesc blajina-i față cu gânduri urâte la adresa semenilor lor , totuși ei seara se gândesc la profitul pe care l-ar avea de pe urma lui. Cum l-ar putea exploata la maxim. Nu fac aceasta pentru că ar avea nevoie de bani. Nu. O fac pentru a-si oglindi egoul în mulțimea de zerouri care nu se mai termină de pe contul lor din bancă. Nu sunt oameni răi , dar își doresc să aibă mult, foarte mult pământ. Chiar mai mult decât li se cuvine. Spre amurgul vieții lor , atunci când contul din bancă este plin , copiii sunt puși la casele lor și toate grijile cotidiene au rămas pe capul copiilor atât de tare încât nu mai au timp să vină să își mai vadă bătrânii , oamenii aceștia pleacă duios ochii spre pământ, mângâindu-l cu privirea. Averea lor de-o viață. Abia acum își dau seama că deși au avut mii de hectare pe mâna lor, totuși patul în care își odihnesc visele , ocupă foarte puțin loc. Camera preferată a lor pe care o au, cameră în care și-au clădit speranțele de-o viață, ocupă și ea foarte puțin loc. Și deși au avut atâta pământ, atâția bani, acum sunt săraci. Nu au pe nimeni care să le poată oferi un zâmbet sau o îmbrățișare. Nu au pe nimeni care să le poată spună o vorbă bună. Nu mai au speranțe , pentru că toată viața lor a fost legată de pământ. Pământul care îi va îmbrățișa la sfârșitul vieții lor cu o adâncitură fiecăruia atâta cât i se cuvine. Dacă ar fi existat în viața oamenilor aceștia Cer, ar fi existat și iubire, dragoste, bunătate, speranță, bucurie, zâmbete, inimă caldă. Dar ei nu au știut să privească decât spre pământ. Voi lăsa din cerul ochilor mei să curgă o picătură de rouă pe pământul amintirii acestor suflete.

Ochii Caprui

Reclame

4 comentarii la “Pământ ești

 1. anisiaprincess spune:

  „Deșertăcinea deșertăcinilor totul este deșertăciune.”

  Apreciază

 2. anisiaprincess spune:

  „Deșertăciunea deșertăciunilor,toate sunt deșertăciuni!” Ecclesiastul

  Apreciază

  • stefania spune:

   Dumnezeu ni le-a dat pe toate aceste desertaciuni sa ne folosim de ele, atat cat ne trebuie pentru a ne mantui sufletul. Din toate cate putin pe drumul catre mantuire. Dar noi le folosim prost. Din ce avem dorim sa avem tot mai mult uitand de fapt scopul pentru care ne-au fost date. Doamne ajuta-ne!

   Apreciază

 3. anisiaprincess spune:

  Tot ceea ce este materie piere…,ceea ce avem în veșnicie sunt doar faptele.Iar menirea noastră pe pământ este pentru a ne înzestra sufletul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s