Cugetări ( 3 )

Sclipire -Am spus și…. voi mai spune

Nu căuta să mulțumești pe toți oamenii pe care îi întâlnești în viață ,deoarece nu în toți există Adevăr. Unde nu este adevăr nu e lumină ,iar întunericul își trage esența din profunda lui nemulțumire.

Cugetari

Dacă vei întâlni de-a lungul vieții tale oameni care cu pesimismul lor exagerat sunt ucigași de speranțe, nu îi îndepărta. Devino tu o speranță care să fluture pe buzele tuturor și se vor îndepărta singuri. Pentru că nici un pesimist nu poate suferi o speranță ce renaște de fiecare dată când el o ucide.

Dacă vor fi în calea vieții tale oameni atât de optimiști și visători , încât să te facă să trăiești cu capul în nori mai tot timpul, nu îi îndepărta. Spune-leadevărurile despre viață într-un mod cât mai plăcut și mai personal pentru fiecare. Nu fii tu acela care să le strice visele, pentru că nu tu le-ai construit, ci ei. Spune-le că un adevăr e menit să desăvârșească forma unui vis în realitate , nicidecum ca să îi dărâme temeliile. Pentru că inima unui optimist își mărește durata de viață cu fiecare speranță și vis ce-l plăsmuieşte. Dumnezeu iubește oamenii optimiști, pentru că aceștia îndeamnă la viață.

Dacă vei întâlni oameni frumoși sufletește în viața ta , încearcă să nu îi copiezi în totalitate. De ce anume îți spun aceasta ? Pentru că argumentele mele au logica lor. Fiecăruia dintre noi îi sunt rânduite anumite căi pe care, dacă le va parcurge cu atenție și credință în Dumnezeu și în menirea sa pe acest pământ, va culege roadele harului. Unora dintre noi Dumnezeu le-a rânduit suferință mai mare, mai adâncă, pentru a putea ajunge la frumusețe sufletească. De ce suferința aceasta? Pentru că Dumnezeu știe cum se poate manifesta fiecare suflet în parte și care anume vor fi reacțiile sale la evenimente. Dumnezeu știe, dar nu alege în locul nostru. Noi alegem. Altora dintre noi, nu le este prielnică atât de multă suferință. Sunt mult mai receptivi și inima lor răspunde mult mai clar și mult mai prompt la sentimente de bucurie și iubire față de Dumnezeu și de oameni. Acestea sunt modalitatea lor sau motivele pentru care sunt în stare să facă orice pentru a ajunge oameni frumoși sufletește. De aceea nu este bine să copii. Cel mai bine este să îți găsești calea, motivul propriu care te-ar putea îndemna la dorința de a fi un om bun și a rămâne un om bun. Iar odată ce ai găsit calea, nu te abate ci perseverează cu răbdare.

Ochii Caprui

Reclame

2 comentarii la “Cugetări ( 3 )

 1. Oana spune:

  Frumos mesaj. Mulțumesc pentru el.
  Cred că, în general, ne dorim să fim/devenim buni sau frumoși la suflet, mai curând pt ceilalți decât pentru noi. Asta nu-nseamnă că am copia pe cineva…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Poteci de dor spune:

  Îţi mulţumesc şi eu pentru cuvintele astea, fac bine la… suflet!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s