Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte

Am admirat oamenii de caracter nobil,definiți prin multa lor gingăşie sufletească,pentru dragostea enormă de care au dat dovadă față de ceilalţi în situaţiile aspre ale vieţii .
Într-o lume dominata de cultul zeului „EU”,pledez in totalitate fără doar si poate ,pentru virtutea astăzi din ce in ce mai rară ,a dragostei.
Nu acea dragoste senzuală cu forme explozive la începutul ei fără un conținut aparte sau mai bine spus de un conținut ambiguu , ci acea dragoste care pe an ce trece devine tot mai puternica,atât de puternică și de complexă încât oferă stabilitate în orice relaţie interumană .
Efectul dragostei adevărate se poate defini in „tinerete fara bătrânete si viaţa fara de moarte”.
Când iubesti sufletul iti este tânăr ,indiferent de vârstă trupului,iar iubirea adevărata nu cunoaşte moarte nici la adânci bătrânete.
Valoarea omului se vede in intensitatea si calitatea sentimentelor inimii sale faţa de tot ce il înconjoară ,si mai ales faţa de Creatorul sau.
Sentimentele frumoase vor fi exprimate printr-o gândire frumoasa ,gândire care va dăinui in veacurile care vor urma ,fiind o mostenire de mare preţ lasata posteritătii de cel ce a trăit in Hristos.
Nici un om cu gândire frumoasa si sentimente frumoase nu poate fi urât la înfătisarea exterioara ,deoarece frumusetea interioara va da intotdeauna pe dinafară ,sau va eclipsa într-un mod plăcut vederii pe cea exterioara .
Iar dacă in poporul român avem atâtea exemple de oamenii de caracter nobil ,începând de la bătrânii adunaţi in sfat de seară in vatra satului,pana la tinerii plini de ravna ieşiti de pe băncile şcolii ,ar fi păcat sa nu” furam „de la ei aceasta virtute a dragostei .
Cu multa durere in sufletul meu firav ,mărturisesc ca am observat o greseală pe care si eu,si alti oameni cu intenţii bune,o facem la nesfârşit ;vrem sa aducem ceva nou intotdeauna fara sa fi invatat sa preţuim la justa lui valoare tot ce este vechi.
” Vechiul „a fost sudoarea unui „nou” la timpul lui,dând peste cap alt „vechi”.Ciclul umanitătii se repeta,insa prin aceeasi greseală ;nu se pune accent decât pe nou pentru a impresiona pe cei din jur,nicidecum pentru a încununa tot ce este vechi.
Când spun vechi ma gândesc la experienţa unei vieţi de om cumulata sau concentrata in câteva descoperiri menite in scopul de a imbunatati mersul lucrurilor in viaţa omului.
Când spun nou ma gândesc la curiozitatea si dorinta ce ma stăpâneste de a avea ,a sti ,a deprinde in folosul meu acest nou.
Dar noul s-a născut dintr-un vechi bine studiat,nu pentru a-l pune in umbră ,ci in lumină ,pentru ca fiecare lucru nou sau vechi a avut și are meritul și valoarea sa bine apreciata la timpul lui.
De aceea o carte de Sadoveanu are farmecul ei aparte ori de câte ori va fi citită ,iar un film regizat după acea carte are cu totul si cu totul alt farmec.
Cartea citindu-o, îți oferă dreptul la interpretare după puterea ta de a-ți imagina lucrurile citite,dar filmul niciodată .El își rezervă acest drept dupa imaginația regizorului.
Insa filmul oferă celor lipsiti de imaginatie o alta faţa a cartii;cea nevazuta .Dar mai bun decât filmul e cartea.Deci ce este mai vechi e mult mai valoros,chiar dacă ce este nou e util tuturor.
Dragostea sau iubirea a fost dintotdeauna .Nu are început și nici sfârşit .
Pervertirea iubirii e ceva nou ,finit…intrând odată cu păcatul în inima omului și luând amploare în egală măsură cu săvârşirea păcatului .
Un om care nu se străduiește sa aibă o viață spirituală intensă va rămâne departe de cunoasterea unei noţiuni de iubire pură,și mai ales de puterea acestei noţiuni .Va fi tot timpul legat de iubirea senzuală în cuplu,de iubirea pe interes sau care pretinde iubire de aceeași intensitate în relația interumana .
Respectați vechiul dragii mei, ca să aveţi tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte….!!!

Ochii Caprui

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s