Inima ta

Chiar și fără să vrei uneori, inima te face atent la fiecare bătaie de sentiment pe care îl poartă, uneori deznădăjduită de descurajarea unui vis care întârzie să se împlinească sau dimpotrivă, veselă cu chipul radiind de fericire pentru că i s-a născut o nouă bucurie în cuget și în simțiri. Da, inima e atentă la ea însăși, uneori atât de mult încât ar fi în stare să descrie romane întregi de sentimente și de cugetări profunde pe care, Dumnezeu în mărinimia Sa, i le varsă din belșug, umplând golurile pe care oamenii în nestatornicia lor, obișnuiesc să ți le lase.
Așa se întâmplă și în momentul în care, rostind profund și cu multă atenție câteva cuvinte ale rugăciunii pe buzele inimii, ajungi să simți cum mila Lui Dumnezeu îți bate ușor în fereastra sufletului, umplându-l de o bucurie nespusă. În acele clipe sfinte, harul îți tămăduiește rănile, întorcându-te în sinele tău de pământ netrebnic și deseori nerecunoscător. Imaginea oamenilor care te-au rănit dispare, durerea pe care ei ți-au pricinuit-o se schimbă într-o durere pentru amarul pe care păcatele tale ți l-au vărsat în suflet din abundență. Ce ești tu altceva mai mult decât o bucată de pământ însuflețită deseori mai mult de părerea ta de sine decât de dorul Celui Care te-a creat? Doi ochi care plâng mai mult de durerea provocată de lipsa banilor sau a persoanelor care le-au îndrăgit privirea decât de lipsa vederii slavei pe care Dumnezeu o are? Însă nu vei putea realiza niciodată importanța acestor lucruri pe care ți le-am spus, dacă nu îți vei obișnui inima să se roage și să fie atentă la ea însăși. Trebuie, pentru sufletul tău!

Ochii Caprui

Anunțuri

4 comentarii la “Inima ta

 1. valeria spune:

  Cum sa-l faci pe cel care iti este jumatate aici pe pamant sa constientizeze ca ,,Trebuie, pentru sufletul tau!,, cand el nu intelege ca rugaciunea zilnica este de trebuinta pentru suflet, mai ales ca are timp berechet la dispozitie, insa nu are timp pentru rugaciune pentru ca spune ,,imi este bine asa cum sunt”, nu intelege ca la spovedit trebuie sa-si faca temele de acasa nu sa astepte sa fie intrebat, ca nu intelege de ce trebuie sa tinem post de 3 ori pe saptamana si etc. Am renuntat sa-=I mai spun ceva. Am primit sfatul ,,Cand nu poti vorbi cu el despre Dumnezeu, vorbeste-i lui Dumnezeu despre el.” Astept sfatul Multumesc!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dacă nu el ți-ar fi acea jumătate pe pământ de care spui, probabil nu ai fi ceea ce ești tu astăzi, nu te-ai mai ruga cu atâta ardoare. Vezi partea plină a paharului. Dumnezeu pentru un suflet leneș a rânduit un suflet înfocat de dragoste, iar pentru un un suflet plin de dragoste a rânduit motiv foarte întemeiat de nevoință continuuă. Dar până sa îl lămurești pe soțul tău de anumite lucruri, lamureste-ti sufletul tău de ce e nevoie să suporte durerea și cum e nevoie. Dacă sufletul tău va avea răbdare și atenție suficienta pentru mântuirea lui, atunci dragostea pentru celălalt va curge nestăvilita. Mai mult tu trebuie să te lămurești. Problema nu a fost niciodată în modul de viețuire al celui de lângă tine ci în modul tău de a te adapta situației respective. Așa privește lucrurile și vei trage folos.

  Apreciază

 3. valeria spune:

  Multumesc pentru raspuns. Scurt si la obiect. Perfect adevarat. Eu reprezentand doar o jumatate, rugaciunea mea il va folosi si pe el (cealalta jumatate care formeaza intregul). Deci, tot inainte, facand rabdare, cu ravna in rugaciune si Bunul Dumnezeu va implini ceea ce acum e neimplinit. Zic bine? Multumesc si Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s