Sufletul omului

                         Sufletul omului

        Sufletul omului nu este un coș de gunoi pe care să îl folosești ori de câte ori simți nevoia. Nu ține de educație, de bun simț sau de valoare morală acest lucru, ci ține de raționamentul pe care îl are fiecare dintre noi.  O vorbă urâtă adresată omului din fața ta reflectă ideea unui coș de gunoi. Un gest nelalocul lui, o atitudine de superioritate sau de respingere, o prejudecată în privința lui, sunt lucruri care denotă gândurile tale deosebit de arogante despre el.
      Sufletul omului este o lume în care permanent, chiar până în ultima clipă, se dă bătălia intre bine și rău, curat și murdar, răsărit și apus, lumină și întuneric, dreptate și fărădelege,

image

speranță și deznădejde, credință și ateism, real și ireal, îngeri și demoni.  Fiecare om are căderile lui, cărora nu ai de unde să le știi în totalitate proveniența, ci doar le vezi.  Nici părerea de rău, faptele bune, rugăciunile și suspinele de noapte nu le știi.  De aceea sufletul omului nu e cos de gunoi, ci reflectă stările tale sufletești pe care ți le-ai fi dorit să le ai sau să le eviți. Dar în nici un caz, nu e cos de gunoi.

                                     Ochii Caprui
   

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s