Oportunități

Cu ochii mei emotivi din cale afară, căutam minuțios camera de gardă a spitalului pentru a mă putea liniști sufletește și din punct de vedere medical. Aveam și am încredere că Doamne Doamne mă poate face sănătos și fără un medic, dar accept și ideea că uneori în viață, trebuie neapărat să întâlnim grija profesională a unui medic afișată special pentru noi. De fapt, aceste întâmplări oarecum în aparență neimportante la prima vedere, au darul de a face legături și a descoperi profunzimi ale vieții. Nu voi povesti aici întâlnirea cu medicul, pentru că este de prisos, însă voi spune un lucru care mi s-a părut extraordinar de interesant ca idee de viață, ca profunzime. Acum nu regret deloc vizita mea acolo, chiar dacă am făcut-o pentru a nu supăra pe cineva drag.
Pentru că medicul acela de gardă, care este un medic foarte bun și în primul rând, nu se afișează dar se simte de către toții pacienții care i-au călcat pragul cabinetului ca OM din toate punctele de vedere, era plecat, am fost nevoit să iau parte la un spectacol uimitor. L-au căutat câțiva pacienți sau viitori pacienți în aceste câteva zeci de minute cât a fost el plecat. Mai pe toate chipurile lor se putea citi liniștit de către absolut oricine înfrigurarea care îi cuprindea în momentul în care apăsau pe clanța ușii. Eu îi studiam pe fiecare atent. Nu știa absolut nimeni ce se ascunde după ușa aceea, ce emoție îi va rezerva viitorul prin vestea care o va afla de dincolo de ușă, însă toți se înghesuiau să o deschidă. Unii prompt, chiar repezit, alții moale, mângâind parcă pielea metalică a clanței, visători, cu gândul în altă parte. Toți se întorceau cu același răspuns. Că domnul medic nu a venit și să facă bine să aștepte pe hol iminenta lui venire. Mă gândeam la ușa aceea. Era doar o ușă în aparență, dar doar în aparență. Privită în profunzime, nu era o simplă ușă, ci o oportunitate, un lucru pe care Dumnezeu l-a îngăduit sau l-a rânduit pentru mântuirea acelora care erau acolo. În viață se întâmplă de foarte multe ori să avem astfel de oportunități prin care ne aflăm viitorul, tainele sufletului nostru sau voia lui Dumnezeu cu noi. Însă sunt puțini cei care vor să apese pe clanța acestor oportunități. Unii apasă prompt și nu se gândesc la ce va urma. Fac și riscă orice și pe oricine ca să nu îl supere pe Doamne Doamne și să aibă liniște sufletească. Aceștia nu se tem de vestea pe care o vor afla de dincolo de oportunitate. Se tem însă că nu pot fi constanți în ceea ce li se cere să facă și atunci așteaptă înfrigurați pe holurile vieții ajutorul Lui Dumnezeu. Alții vin melancolici, apasă cu îndoială pe această clanță a vieții și primesc răspunsuri care le pun în dificultate plăcerea de a trăi așa cum trăiau ei înainte de a afla răspunsul. Pe aceștia îi vezi că ies îngândurați de acolo, neștiind dacă să se mai întoarcă sau nu. Nu au auzit ceea ce au vrut să audă și de aceea, au plecat întristați, izbiți de adevărul faptelor lor. Se vor hotărî ei să se întoarcă sau nu acolo? Multitudinea de cazuri pro și contra pe care le vor întâlni pe holurile vieții le va da șansa de a alege corect. Unii, vor veni de gura celor dragi, vor intra cu sfiiciune, vor asculta cu luare aminte și își vor fi găsit fericirea acolo în cabinet. Vor avea bucuria faptului că au fost oameni de cuvânt. Dar nu este meritul lor, ci al celor care le-au dat imboldul de a cunoaște, de a crede, de a fi ceea ce sunt ei astăzi.
Dacă stai și privești viața ca un spital, ca un cabinet, poți trage multe concluzii. Mai rămâne însă aplicarea lor. Oare se merită să riști orice pentru sufletul tău, pentru a avea liniște și a afla care este voia lui Dumnezeu cu tine? Oare se merită să apeși pe clanță? Doar un om nebun ca mine și-ar pune astfel de întrebări și ar sta să analizeze. Din start se merită. Fără întrebări. Răspunsul se află dincolo de ușă.

Ochii Caprui

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s