Care este tabloul tău?

O lună săracă-n zâmbete și zgârcită-n maiestuoasele ei raze, aruncă în dispreț ocheade pline de invidie unor stele nemulțumite de prea puțina intensitate pe care răutatea lor vizavi de atitudinea lunii, încă nu a reușit să și-o manifeste pe deplin. Niște luceferi amețiți de propria lor grandoare cad în nas în abisul propriei singurătăți create în urma falnicei lor nevoi personale de a fi lăudați de către celelalte categorii de stele. Stele care se fac că nu îi observă,stele care rămân impertinente la mirajul apariției lor. Cerul posomorât își strânge nemulțumit lumina într-o ceață lăptoasă de septembrie amărât din cale afară. Natura în tăcerea ei mortuară își înalță revoltată blestemele ei sacrale către nenorociții de oameni.

Nu…..!!!

Aceasta este reflecția oglinzii percepției unui om permanent nemulțumit de sine însuși. Lucrurile nu sunt așa, ci total invers. Reluăm.

Luna în bunătatea ei, zâmbește cald stelelor adunate pe lângă ea pentru a-i admira generozitatea cu care își împarte razele de aur. Luceferii, în măreția lor, caută să treacă neobservați, aruncând în drumul lor din noapte, priviri galeșe tuturor făpturilor ce își împlinesc bucuria în taina nopții. Cerul, parcă dinadins, împrăștie veselie în feerica lumină a lunii, motiv de reflecție sănătoasă sub amprenta unui septembrie răscolit de frumusețe.
Natura, ca o regină solemnă, plină de grație în toată ființa ei, își înalță radiind de bucurie, priviri de binecuvântare către toții oamenii, fie mic, fie mare.

Aceasta este reflecția unei oglinzi curate de suflet curat. Ochiul curat toate le vede curate.

Ochii Caprui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s