Împotriva Vântului (2)

Nu alege să trăiești trăirile altora, minunile altora sau speranțele altora. Nu așa se ajunge în Rai și nu astfel aduci alinare în viețile celor de lângă tine. Copie ce este bun, dacă știi pentru ce anume copii și adu un plus tuturor lucrurilor bune pe care le vezi. Acel plus pe care trebuie să îl aduci zâmbind și fără prea mare greutate, ești tu și felul tău de a te raporta la viață, la necazuri, la fericire, la Doamne Doamne.

Un Doamne Doamne care nu vrea clone, nu vrea copii, nu vrea decât acel ceva special, incomparabil, original, autentic, acea minunată făptură care ești tu cu inima ta. Toate inimile sunt la fel, dar nu bat și nu simt la fel. Aici este taina cea mare. Bunătatea pe care o vezi la alții, e bine să ți-o însușești din tot sufletul tău, nu să o copii de fațadă. Cu alte virtuți pe care le vei observa, la fel să faci.
Dar mai presus de toate, alege să mergi pe drumul drept al conștiinței tale, drum pe care dragostea Lui Doamne Doamne, ți l-a oferit din plin.

Ai văzut că ți se spune astăzi „să fii fericit” și deseori te miră această îndrăzneală a acelora ce îți zic acest cuvânt mult prea ușor și mult prea repede. Însă știi când poți să fii fericit? Doar atunci când vei constata cu bucurie că inima ta bate mai mult pentru Doamne Doamne decât pentru tine. Tot ei pun accent pe faptul că trebuie să „te iubești pe tine însuți”. Iubirea aceasta, dragul meu, oamenii de astăzi o manifestă față de ei în două feluri. Au o iubire nocivă și una vindecătoare. O iubire care urmează dictonul „Trăiește clipa! ” sau „După mine, potopul „, o iubire care îți permite orice extravaganță, care îți justifică orice fel de păcat ca fiind normal, care te vrea fericit aici indiferent câtă durere aduci în jurul tău prin faptele tale. Și știi de ce? Pentru că meriți mai mult, după cuvintele ei. Iubirea aceasta este acea înșelare hâdă a unei singurătăți care se crede în centrul atenției tuturor, acea iluzie a fericirii născută-n pântecele unei minți triste și bolnave, acea iluzie oarbă de bucurie inocentă plămădită cu multă grijă din afară în sufletul unui om deznădăjduit. Când nu știi cine ești, ce ești, nu vei ști niciodată ce se întâmplă în jurul ființei tale. Așa se întâmplă cu oamenii care bucuroși trăiesc în înșelarea creată de iluzia oarbă a unei iubiri care în numele ei, le permite orice. Pentru că merită mai mult. Tărâmul plăcerilor e un ținut care le promite multă durere acestor oameni. Pentru că le vinde iluzii la preț de adevăr.

Iubirea corectă față de sufletul tău, este iubirea care nu îți permite răul, nici măcar sub forma unei iluzii. Iubirea aceasta te îndeamnă, te obligă chiar, la tot ceea ce înseamnă în conștiința umanității lucru moral, lucru bun, lucru de calitate. Dacă te iubești pe tine însuți nu îți îngădui căderi sufletești în neștire, fără să le dai atenția cuvenită. Oamenii care și-au iubit sufletele, au iubit curățenia sufletească, nu clipa. Au adus după ei fericire, bunăstare celor din jurul lor, însă niciodată nu a urmat după ei potopul. Mai presus de toate, Doamne Doamne a fost și este Cel Care sălășluiește în sufletele lor, iar nu dulceața plăcerii. Pentru că ei, această mână de oameni ignorați și huiduiți de gura lacomă de calomnie a unei lumi care nu suportă să fie mustrată prin fapte, acești oameni au considerat că merită mai mult decât o clipă trecătoare. Au ales virtutea în locul păcatului , pentru că virtutea i-a călăuzit pe drumul corect spre o veșnicie a fericirii. Au mers cu încredere în Doamne Doamne împotriva vântului.

Doamne Doamne te vrea fericit și mulțumit, ca să ai puterea să iubești, să visezi, să rabzi cu zâmbetul rugăciunii pe buzele inimii toate necazurile acestei vieți omenești. Însă adevărata fericire nu e aici. Aici e o pregustare doar. Nu te înșela și nu fii perfecționist, ci realist. Privește Adevărul în față așa cum este el, iar nu cum ai vrea tu să crezi că el arată. Luptă împotriva vântului cu smerenie și cu nădejde în Doamne Doamne, iar nu în forțele tale proprii. Însă fii tu însuți, în toate lucrurile mergând pe drumul drept. ..

Ochii Caprui

4 comentarii la “Împotriva Vântului (2)

 1. sharabagiu spune:

  Iti multumesc Doamne pentru cuvintele spuse azi prin Ochii Caprui.
  Bucura-te suflete drag!

  Apreciat de 2 persoane

 2. anisiaprincess spune:

  Așa vom cunoaște cât de minunat este Dumnezeu, prin unicitatea fiecărui om care L-a lăsat pe pământ.
  Nu am găsit ” modele de copiat”, dar mi-au plăcut foarte mult viețile cuvioaselor femei și în special,a Maicii Domnului!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s