Atracție zero

Oamenii care îți sunt antipatici sau nu te prea plac nu pot fi categorisiți drept oameni răi. Au motivele lor mai mult sau mai puțin întemeiate pentru care au devenit astfel. În general, oriunde ai întâlni un astfel de om, pentru a-l putea accepta în totalitate trebuie să îi observi comportamentul față de tine și de ceilalți. Să vezi ce anume îi lipsește, de ce anume ar avea nevoie din partea ta, ce nivel de conștiință are și cât poate el percepe binele din personalitatea ta. Spun binele, pentru că răul îl percepe el automat după obișnuințele pe care le are în privința oamenilor care îi sunt antipatici.
După ce ai observat la el toate aceste lucruri, după aceea observă la tine felul cum reacționezi la antipatia lui, ce anume ți-o provoacă și cât la sută ai în minte și în suflet gânduri bune sau gânduri rele pentru el. Astfel, îți vei putea da seama unde e buba mai mare; la tine sau la el. Dacă e buba mai mare la tine, atunci trebuie să te consideri principalul vinovat de situația creată și să remediezi cumva sau să salvezi ce mai poți salva. Aceasta o va face cel mai bine rugăciunea spusă cu smerenie pentru neputințele tale. Dacă e buba la el, atunci răbdarea plus rugăciunea spusă cu durere pentru el și neputința ta de a-l suporta, vor fi medicamentul cel mai potrivit.
Fuga de lângă acest om nu va implica vindecarea antipatiei pe care o ai pentru oamenii de genul lui, ci mai degrabă camuflarea ei sub o oarecare formă de liniște. Dar buba e acolo. Iar în cazul în care buba e la fel de mare la amândoi, cel mai deștept și mai curat la suflet dintre voi doi, va încerca să ducă neputința celuilalt în spate, de dragul unei conviețuiri măcar morale, dacă nu normale, ca să nu mai zic și creștinești.

Ochii Caprui

Anunțuri

4 comentarii la “Atracție zero

 1. Tacerea pasilor tarzii spune:

  Frumos articol . Multumesc .
  Ceea ce credem nu este intotdeauna si adevarat iar trairile noastre influenteaza comportamentul celor cu care interactionam . Cand apare antipatia nu mai suntem in pace suntem in conflict si apare intrebarea la ce ne foloseste .

  Apreciat de 1 persoană

 2. anisiaprincess spune:

  De câte ori dau vina pe mine,în cugetul meu, simt că am mai multă liniște în suflet.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s