Cuvânt

             

      Cuvântul tău poate ajuta oameni,atâta timp cât porneşte din sufletul tău si e plin de adevăr. Chiar dacă pe moment răneşte, sau pică prost sau omul nu are chef să îl asculte, totuşi… dacă acel suflet are conştiinţă, la un moment dat, când  viaţa îi va aduce aminte subtil de cuvintele tale,  atunci se va hotărî şi le va pune in aplicare.  De aceea să nu te întristezi dacă oamenii buni nu au tendinţa de a te asculta pe moment. 
       Sunt totuşi,  o serie de oameni care nu numai că nu ascultă cuvântul pe care îl spui,.dar te iau şi în râs, fiind de cu totul şi cu totul altă părere.  Aceştia nu îți merită cuvântul. Nici osteneala . Pentru că al cuvânt înseamnă iubire, dragoste, bunătate, adevăr. Iar toate acestea nu se fac cu sila. Nici Doamne Doamne nu intră cu sila acolo unde nu este primit….Deci, nici în privinţa acestor oameni să nu te întristezi, ci să te gândeşti că undeva, cândva, se va găsi cineva să le grăiască pe limba lor. Dacă nu ai fost tu acela, va fi altul. Dacă nu va fi nici acela,atunci va fi viața însăși. Iar dacă nici de viaţă nu vor avea bunăvoinţa necesară pentru a o  asculta,  atunci rămân în mila lui Dumnezeu şi în virtutea alegerilor lor.  Alegerile trebuie respectate. E prima şi cea mai frumoasă dovadă de bun simț a unei fiinţe pe care o putem numi OM.

      Ochii Caprui

image

Reclame

2 comentarii la “Cuvânt

 1. iosif, spune:

  Cuvintele sunt hrana sau/si,balsam pentru suflet.Ele pot fi otravitoare, chiar mortale,ori vindecatoare,autentice izvoare de apa vie.
  Binecuvântari.

  Apreciază

 2. iosif, spune:

  Cuvintele sunt hrana sau/si,balsam pentru suflet.Ele pot fi otravitoare, chiar mortale,ori vindecatoare,autentice izvoare de apa vie.
  Bine(cuvântari).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s