Nebunul

      Nebunul visa la stele căzătoare. La strălucirea lor mai exact. Îl interesa în mod deosebit felul cum ele o perioadă străluceau, iar după aceea, dispăreau în neantul cerului fără nici o urmă. Ȋn urma lor nu mai rămânea decât dâra aceea luminoasă care arăta în chip vădit semnul trecerii lor pe cer.
      Nu tot timpul dâra era la fel de luminoasă.  Nu la toate stelele.  Unele aveau o dâră mai mare şi mai intensă, altele mai mică și foarte strălucitoare, iar cele mai multe lăsau doar o urmă care  nu se putea observa decât puţine secunde. Deci, nu toate stelele erau la fel. Însă acele stele care impresionau prin intensitatea luminoasă a urmei pe care o lăsau pe cer, acele stele rămâneau uşor şi puternic imprimate în memoria vizuală a nebunului. Brusc, privind şi cugetând la acele stele, la felul lor de a fi,nebunul îşi aminti de oamenii care au trecut pe cerul inimii lui.
     De unii îşi amintea foarte uşor şi însăşi amintirea lor îl tulbura pânã la lacrimi de bucurie, de durere sau de recunoştinţă. Pesemne că fiecare avusese rolul său în tot ansamblul emoţional a ceea ce însemna astăzi fiinţa nebunului. Un rol extraordinar. .
    Odată cu venirea zorilor, nebunul îşi aminti că visele nu țin de foame și nici de dor. Se trezi la realitate. Pentru că realitatea bătea la uşă şi o făcea zgomotos. Însă, ar mai fi vrut să mai viseze un pic…

    Ochii Caprui

image

Anunțuri

3 comentarii la “Nebunul

 1. Oana spune:

  Așa de frumos și cu miez ai scris… că mi-aș dori și eu să visez acel vis, alături de Nebun…

  Nebun pentru Hristos…cel mai frumos apelativ pe care ți-l va putea da cineva! Să te bucure dacă, vreodată, îl primești!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Laleauaneagră spune:

  Eu aș înlocui numele de „nebunul” cu „luceafărul”…mă voi ruga Maicii Stăpânului Hristos să nu mai fie îndurerat ci să mă bucur în continuare de lumina și strălucirea lui…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s