Veşnicia

  

          Ca un zbor, deseori cu aripile frânte și abia abia atingând cu vârful şubred al gândurilor aerul zbuciumat şi mult frământat în pântecele minţii al zilei de mâine, trece viaţa. Te gândeşti fără să vrei şi realizezi fără să cunoşti faptul că veşnicia îşi pune amprenta peste tine, doar dacă meriţi, doar dacă ești în schimbare, în avânt spre înaltele
culmi pentru care ai fost creat. 
           Veşnicia nu își pune amprenta pe oameni plictisiţi de viaţă, morocănoşi, treziţi cu faţa la cearşaf, având în adâncurile inimii un duh al unei dreptăţi în a cărei vene curge doldora îndreptăţirea de sine în frunte cu mândria. Veşnicia nu îşi pune amprenta şi nici măcar nu voieşte a se face văzută în ochii unor oameni care nu iubesc stabilitatea.
           Cum poți spune că tu ai o lucrare lăuntrică cu tine însuţi şi eşti stabil în gândire, în fapte şi în mentalitate, dacă tu astăzi pozezi în persoana unui om moral, iar mâine îţi sticlesc ochişorii după nedreptăţi? Unde sunt urmele stabilităţii? Stabilitate înseamnă să îţi cunoşti menirea, valoarea şi păcatele.  Să fii conştient de toate trei.  Una este când ai din când în când căderi şi cu totul altceva te poţi numi când eşti schimbător ca visul unei nopţi de vară.  Luptă pentru sufletul tău ca să poţi merita veşnicia frumoasă a unei clipe de bucurie.

        Ochii Caprui

image

Reclame

5 comentarii la “Veşnicia

 1. Poteci de dor spune:

  Minunat îndemn, de ţinut minte şi pus în practică!

  Apreciat de 1 persoană

  • Stările sufleteşti sunt ca vânturile: unele vin, altele pleacă, multe se nasc şi mult mai multe putrezesc în amintiri. Lucrarea ta cu tine însuţi trebuie să fie ca o stana de piatră… adică mereu prezentă, mai ales când vânturile îşi fac simţită prezenţa. Astfel, vei reuşi şi ceea ce ţi-ai propus de multe ori şi încă nu ai reuşit… 😊

   Apreciat de 1 persoană

 2. ane spune:

  Suntem cele mai complexe fiinte din Univers, prin urmare si existenta noastra este una complexa. Diferiti prin atitudine,constiinta de sine,.principiile de viata…etc. Am ascultat putin discursul presedintelui Obama catre natiunea americana, am ramas placut, surprinsa. As vrea sa avem si noi o personalitate care sa puna degetul pe rana.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Laleauaneagră spune:

  „Binecuvântat ești, Doamne,învață-mă pe mine îndreptările tale.”

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s