Pastiluţe de profunzime (2)

       Reuşeşti cu deosebit de mult talent să îţi distrugi acel strop gingaş de frumuseţe interioară, mai ales în momentul în care, oamenii tind să te compare cu alte norme de frumuseţe exterioară sau interioară din micul lor univers. Pentru că omul nu prea se vede pe sine şi judecă tot ce este în jurul său doar după bunul gust al valorilor sau defectelor sale.

         Astfel îţi pierzi acea încredere în sine (de care vorbeam ieri) şi dispare acel sentiment de mulţumire pentru lucrurile pe care, Doamne Doamne în bunătatea Sa, ţi le-a dăruit. Evoluţia ta este înlocuită de involuţia adusă de gânduri de judecată, comparaţie, frustrări.
       
        Poate nu ştii că frumuseţea ta exterioară poate pune accent pe cercul oamenilor pe care îi cunoşti. Sau poate imprima o părere extrordinar de bună despre tine doar pentru simplul fapt că arăţi astfel. Însă, sunt doar lucruri trecătoare.
       
          Pentru că oriunde în această lume întinsă şi largă, când absolut orice fiinţă te va cunoaşte, va dori după ce a remarcat în mod deosebit „ambalajul „, să poată vedea  şi „conţinutul”. Deoarece acel conţinut este singurul lucru important, sau cel puţin singurul lucru atât de important încât să poată valida frumuseţea şi originalitatea ambalajului. Da, te-ai prins… :D! Este vorba de frumuseţea interioară, cea sufletească.

       Aceea este conţinutul pe care trebuie neapărat să îl ai. În absolut orice domeniu. Aceea primează. Aceea extinde durata şi tot aceea rămâne. Frumuseţea sufletească! 

         Ochii Caprui

image

Reclame

2 comentarii la “Pastiluţe de profunzime (2)

  1. Anastasia spune:

    Nu-i atât de ușor să ai un suflet frumos și sănătos,trebuie multă sârguință…Dar nu-i nici imposibil.Avem destule exemple din Sfinții Părinți…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s