Nebunul (4)

        La Biserica Naşterii Maicii Domnului, ochii vânzătorilor ambulanţi sclipeau economic, şerpuind cu privirea pe buzunarele pelerinilor. Nebunul, aflat oarecum fără voia lui printre pelerini, scruta cu inima încăperea mică şi elegantă a bisericii.
         Sub tutela privirilor duioase ale icoanelor, se desfãşurau multe taine. Ce taină minunată se petrecea în inima fiecăruia de acolo, nu ştim şi nu am putea descrie în totalitate. Însă Nebunul era atent involuntar la inima sa.
         Era şi nu se afla acolo. Cu trupul simţea cum atinge materia caldă a locului din biserică, dar  sufletul său simţea o continuă stare de pocăinţă, de nevrednicie. Nu era o stare pe care să şi-o fi creat special. Ci pur şi simplu, ceva care curgea de la sine. Îi revenea în memorie fiecare păcat pe care îl făcuse şi se simţea întinând cu prezenţa sa locaşul bisericii. Ieşi afară, parcă vrând să scape de sentimentul.lăuntric de vinovăţie.
        Fremătându-şi mâinile a nerăbdare, dădea celor din jurul său impresia unui nebun distrat, superficial şi neatent mai deloc la sfinţenia locurilor în care se afla în acele clipe.  Ȋn fond, Nebunul aceasta şi voia; să înşele realitatea văzută de către ochii celorlalţi şi să monteze tot felul de suspiciuni în ceea ce ar privi normalitatea sa de om. Dar ce era în sufletul său în acele clipe, numai el ştia.

       Ochii Caprui

image

     

Ochii Caprui

Un comentariu la “Nebunul (4)

  1. matia spune:

    As vrea sa fiu si eu un asa nebun si sa am o asa stare de pocainta incat sa cred ca intinez din cauza pacatelor mele chiar si covorul din biserica…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s