„Ia mai lasă-mă-n durerea mea! „

          Mi-am zis dintotdeauna că scopul meu în viaţă este să ajut oamenii.  Să le şterg lacrima când au nevoie şi îi încurajez atunci când nu mai crede absolut nimeni în ei. Să îi fac să nu se simtă părăsiţi şi nedreptăţiţi de soartă şi să le explic frumos  – la fel cum făcea dl diriginte cu mine  în clasa a cincea –  despre tainele vieţii.  Zis şi făcut… pe jumătate! Pentru că pe deplin nu ai cum niciodată. 
         Mai ales dacă întâmpini oameni care îşi confundă feţele de sărbătoare cu cele de înmormântare. Le iau pe ultimele mai mereu, sperând să scape cât mai repede de tragedia vieţii.  Tot mai mulţi oameni depresivi, conştiincioşi în desfarşurarea  mecanismului zilnic de drogare cu tot felul de surogate, pesimism şi tragedii născute cât ai clipi din ochi din te miri ce. Şi suferi când vezi că nu ai ce face cu atâta dragoste pentru omenire şi că omul din faţa ta  îți boceşte politicos, rugându-te frumos să îl laşi în durerea lui… că ştie el mai bine.  Desigur. E mult mai fermecător un negru univers al depresiei ,înzestrat din voinţă proprie cu tot felul de lacăte tip ” Aşa sunt eu!/ Şi eu sunt om/Nimeni nu-i perfect / Ia mai lasă-mă-n durerea mea /” puse strategic peste absolut orice portiţă de intrare, decât un sfat bun şi cald al unui om care încearcă să te ajute. 
            Deci oamenii pot fi ajutaţi doar dacă depun şi ei un efort. Acela de a fi de acord să căutaţi împreună o soluţie. Altfel…viaţa merge înainte. Tu cu ale tale şi ei cu ale lor.
            Cam atât pe astăzi….

      Ochii Caprui

image

       

Ochii Caprui

2 comentarii la “„Ia mai lasă-mă-n durerea mea! „

  1. smaranda64 spune:

    Conștientizarea obiectivă a acestui fapt mi-a adus liniște și pace în suflet și am reușit să trimit în concediu pe bunul samaritean. Am observat apoi că oamenii recunosc în semenii lor pe aceia care sunt autentici și puternici în iubire și vin singuri la tine pentru un sfat sau îți urmează exemplul chiar fără să știi. Ajunge de cele mai multe ori să fii tu însuți prezent în spirit și multe lucruri se îndreaptă fără să faci un efort special.

    Apreciat de 1 persoană

    • Corect, însă ideea în sine era că oamenii nu vor să depună efort pentru a trece de necazurile lor. Vor ajutaţi, dar fără să ridice un deget. Vor să le preiei tu durerea, oful si consecinţele acestora. Iar acest lucrur nu se poate. Pe o cărare plină de lumină trebuie să depui efortul de a urma lumina. Cred. În altă ordine de idei, nu vine nimeni la tine doar pentru tine. O mică sau mare parte este şi pentru el.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu