Nebunul (7)

Scăpat ca prin minune de aglomerația orașului , Nebunul simțea în acest moment cum încă îi răsuna destul de clar în urechi toate vorbele atâtor  suflete pe care le vizitase. Învățase multe într-un răstimp destul de scurt. Și ar mai fi învățat câte în lună și în stele de la oamenii atât de dragi lui, dacă setea-i neostoită de natură și de liniște profundă nu și-ar fi cerut tributul tocmai la timp! Durerea pe care o văzuse  în sufletele celor pe care îi vizitase, îi sugera imaginea unui tiran fără scrupule, care ședea lăfăit în Jilț, fără să aibă nici cel mai mic gând de plecare cu putință din acel loc. 
         Pentru a izgoni acel tiran din inima celor iubiți, Nebunul se văzu nevoit să folosească diferite metode. Pe unii nepăsători ii trezea la realitate dându-le subtil câte o întrebare plină de adevăr , un adevăr care le răscolea mintea până în străfundurile ei. El știa efectul Adevărului . Adevărul te deranjează în măsura în care l-ai încălcat . L-ai încălcat des? Te deranjează des și la prima vedere a lui, nu ai nici o reținere în a-l încălca, dar nici a-l ocoli . E greu drumul de la a-l recunoaște până la a-l accepta și a-l iubi. E cel mai greu drum; drumul schimbării.
        L-ai ocolit rar ? Atunci înseamnă că ai ceva bun în tine și ori ai făcut compromisuri de moment  -în speranța că lucrurile se vor îndrepta câtuși de puțin  în scurt timp  – , ori l-ai ocolit cu bună știință pentru a trage foloase de pe urma unei mici minciuni. Dar în ambele cazuri, nu a fost corectă decizia pe care a-i luat-o.
        Tocmai pentru acest fapt, pentru că știa cum lucrează Adevărul în inima omului și cât de repede îl poate schimba în bine, Nebunul răspundea  la întrebările care i se puneau cu scopul de a-l descuraja, cu o altă întrebare. Una care să te pună pe gânduri. Nu un minut- două, ci atâta timp cât să îți poți da seama că undeva ai greșit în viața ta.
         Cu toate acestea, putem spune că Nebunul  nu se bucura de izbânzile sale. Le vedea de moment. El aștepta schimbări profunde. Toate veneau de la Dumnezeu la timpul lor. Dar trebuia multă răbdare . Și jertfă ca să poți înțelege în profunzime durerea și mentalitatea celui care îți deschide sufletul în fața ta.
             Nu știm dacă Nebunul era sau nu pregătit pentru astfel de jertfă. Însă în adâncul sufletului său, își dorea să ajute oamenii. Atât cât se pricepea el, numai mult.
         

image

Ochii Caprui

Reclame

2 comentarii la “Nebunul (7)

  1. ane spune:

    Si nebunul avea momentele lui de luciditate, in care ar fi vrut sa arate ca poate fi de folos,ca poate ajuta oamenii. Cred.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s