Decideți voi

Când un om e puțin mai dur cu tine și îți spune verde-n față ce ar trebui să faci pentru a fi totul bine, nu înseamnă că e rău. Înseamnă că a văzut la tine lucruri pe care le știai și tu, dar te fereai să le vezi.
        El nu a făcut decât să te pună față-n față cu temerile tale. Chiar dacă metoda nu e prea plăcută de către cel căruia i se aplică, totuși, dacă e luată în seamă, se obțin efectele scontate.
        Adică beneficiul de pe urma efectului va fi egal cu intensitatea șocului suferit în momentul în care ți s-a aplicat duritatea metodei.

        Sunt momente în viață când este mai indicat să se țină cont de adevărul pe care îl calci în picioare cu bună știință, decât de sensibilitatea pe care o ai.
       
      Imaginati-vă un om traversând pe roșu, aiurit, o trecere de pietoni și o mașină care, indiferent în ce moment va frâna, din cauza distanței mici, nu poate evita accidentul. Iminența lui este sigură. Oare a treia persoană, mă refer la cel care va salva viața pietonului, își va pune în acele momente, următoarea întrebare: dacă pietonul e sensibil sau nu ? Și chiar dacă și-o va pune, îi va păsa așa de mult de răspuns?
       Decideți voi singuri.

   Ochii Caprui

image

Ochii Caprui

Reclame

3 comentarii la “Decideți voi

 1. Poteci de dor spune:

  Greu de dat un răspuns… probabil doar instinctul va decide, reacţia pe moment.

  Apreciat de 1 persoană

 2. smaranda64 spune:

  Pe mine, în viață, m-au ajutat și vorbele bune dar câte un picior în fund, chiar dacă a durut m-a făcut să avansez mai repede și mai mult. Am scurtat binișor din drum, de fiecare dată. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Anastasia spune:

  Recunosc ,nu-mi plac persoanele care-mi spun verde-n față dar, dacă simt c-o fac din dragoste …atunci accept mai ușor.Sper să nu trec nici pe roșu… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s