Ea

    Ochii Ei își spuneau singuri povestea lor de viață, privind undeva departe, imaginându-și un final fericit alături de apusurile din ochii lui. Cu toate acestea, finalul nu era în scenariul scris de viață, nici nu era trecut la variante. Ea mereu își punea întrebarea dacă alesul inimii ei a fost și alesul Celui de Sus pentru sufletul ei, sau a fost doar un om de la care a trebuit să învețe cum să viseze și cât îi este îngăduit să viseze. Pentru că uneori visurile te costă scump …iar Ea învățase pe pielea sufletului ei ce înseamnă să visezi liber, necugetat, fără să îți pui întrebări și fără să vrei să te oprești din ceea ce visezi.

Faimoasa romancieră, a cărei opere cuceriseră nu demult cam toate inimile europene, acum își trăia propriul roman rupt din realitatea epică a unei clipe de clar de lună. Deși vânzările romanelor ei asaltau spectaculos numărul oricărui bestseller al momentului, iar editoarea ei părea de fiecare dată fermecată de prezența nobilă a sufletului dânsei, Ea părea să nu guste nimic din farmecul apogeului ei. Cărți, oameni noi, blogul ei, lansări de carte, evenimente, chiar și cititorii ei, păreau lucruri nesemnificative în comparație cu intensitatea și gravitatea trăirilor ei sufletești. Nu era genul căreia i-ar fi plăcut să dea explicații cuiva pentru purtările ei, dar când situația o cerea, vorbea cât se poate de cald si de politicos despre manifestările personalității dânsei. Dacă avea cu cine…! Dacă nu, atunci nu dădea drepturi la replică nimănui, pentru ca i se părea pierdere de timp și lucru făcut aiurea. Oricum, erau mulți asa pretinși oameni care o judecau și o murdăreau cu părerile lor, îndreptățindu–se cu faptul că aveau dreptul să își spună părerea despre Ea, deoarece era o persoană publică.

Nu știau acești oameni că orice persoană publică nu trăiește din părerile lumii despre ea, ci doar din faptele bune pe care le face. Faptul că vrei să ajuți oamenii cu bucuriile și tristețile experiențelor vieții tale, publicând o carte, nu dă dreptul nimănui să te considere persoană publică și să spună orice lucru necugetat la adresa ta. Dar la fel de adevărat este că precum primești laudele din partea cuiva, trebuie să primești si observațiile, mustrările, comentariile…Dar nici una dintre ele nu zidesc sufletește, ci nu fac decât să reliefeze caracterul unei caricaturi, nicidecum a ta ca om. Cel mai bine si cel mai adânc, te cunoști tu și Dumnezeu. Poate și omul căruia i-ai spus durerile, dar si acesta  nu te va cunoaște niciodată în totalitate. Ea stia aceste lucruri foarte bine. Le învățase de la oamenii pe care i-a iubit și care, prea des, i-au încredințat tainele inimii lor, cu putin timp înainte de a pleca din viata aceasta.

   Seara, când închidea laptopul săturată fiind de răutatea oamenilor, și își arunca ochii pe o carte ca să mai descopere ceva nou, Ea simțea cum năvălesc  asupră-i gândurile de descurajare, fără nimeni lângă ea care să ii spună un cuvânt bun sau o povață folositoare. Întrebarea care o frământa permanent era ” Cât de scump te costă să visezi?”….

    Astăzi, Ea a început să privească cu mult mai multă seriozitate în sufletul ei. Să arunce ce e stricat, să își spună lucrurile de care îi era frică să le și gândească, și mai mult decât toate….să se roage.

    Pentru că orice sfârșit e începutul unui nou început.

    Ochii Caprui

image

Ochii Caprui

Reclame

3 comentarii la “Ea

 1. Anastasia spune:

  „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.”

  Apreciat de 1 persoană

 2. Poteci de dor spune:

  Hm… îmi place această Ea. Are ceva ce-mi pare cunoscut…

  Apreciat de 1 persoană

 3. iosif, spune:

  „…si mai mult decât toate…sa se roage.” Amin !
  Rugaciunea este esenta vietii eterne. Este relatia intima a ‘copiilor’ cu Tatal,în ‘odaitza’ inimii la ‘cina’ tainica a partasiei fratesti,cu trupul si sângele Celui Întâi nascut dintre mai multi frati,Hristos Isus…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s