Sa ai grija te rog

Pe drumuri vieții tale suflete drag , vei întâlni fără doar și poate , o multitudine de oameni frumoși . Dar să ai grijă te rog în special de un anumit gen de oameni , și anume cei pe care îi voi descrie mai amănunțit în următoarele rânduri .
Sunt oameni care au implementată în firea lor duioasă , ca un dar extraordinar de la bunul Dumnezeu , capacitatea de a strânge durerea altora , fără de a lăsa să se vadă cât de puțin acest lucru în exterior . Sunt oameni care pun pe primul loc în viața lor jertfa pentru aproapele . De multe ori cad atunci când nu te aștepți , și asta pentru că nu au învățat încă următorul aspect , anume că oamenii pentru care își jertfesc timpul , emoțiile , sănătatea , sunt oameni în devenire .
Nu sunt încă la măsura la care ei se așteaptă , ci vor ajunge în timp . Nu trebuie să ceri multe celui care îi oferi multe . Lasă totul să vină de la sine . De cele mai multe ori aceste căderi ale celor pentru care ei se jertfesc , îi dezamăgesc , îi dau înapoi  . Dar nu trebuie să fie așa nicidecum ! Fiecare om în parte are un sistem de gândire emoțională , psihică și are N* motive neîntemeiate pentru a cădea și mult mai multe N* motive pentru a se ridica . Viața e o luptă continuă , după cum bine știi , între bine și rău .
Dacă dorești să îi sprijini pe acești oameni , caută să fii unul ca ei pentru a le putea înțelege suferințele , dar mai ales fă-i să-și amintească de Dumnezeu și de exemplele atâtor vieți de sfinți . Dacă nu vor accepta acest lucru , motivează-i cu exemple bune de oameni din viața lor și cu felul lor de gândire . Nu le oferi o gândire idealistă , ci una realistă , dar plină de optimism . Stii și tu că viața bate fimul . Te vor înțelege cu siguranță .  Mai devreme sau mai târziu vor ajunge să constate că izvorul lor poate fi numai Dumnezeu și nu autosugestia
Cu acești oameni trebuie sa ai multă grijă și tandrețe . Tu ….care ești un exemplu pentru ei , să ai mare grijă să nu îi rănești , deoarece duc foarte multe dureri ale altora în sufletul lor , iar tu amărăndu-i , își vor pierde puterea de a lupta și implicit , puterea de a aduce un zâmbet pe chipul altora mai slabi ca ei in duh . Străduindu-te să îi înțelegi , dar mai ales rugându-te foarte mult pentru ei , vei ajunge să îi simți pe fiecare . Dar nu uita….suflete drag : in toate necazurile și bucuriile tale , prima dată să alergi la Dumnezeu , după aceea la oameni . Altfel nu vei rezista în jocul vieții , neputând astfel să fii de folos nimănui . Păzește-ţi inima de duhul întristării și al mâniei . Doar așa vei putea fi stabil , iar ceilalți te vor urma cu drag , iar nu de silă . Nu uita….te rog , de sfaturile mele . Sunt roadele suferinței printre oameni , și ale harului în primul rând .
Ți-as spune mai multe , dar data viitoare când ne întâlnim  . Până atunci….ne vom ruga unul pentru celălalt , având în suflet bucuria momentului în care ne vom revedea .
Ochii Căprui

Fotografie: Pe drumuri vieții tale suflete drag, vei întâlni fără doar și poate, o multitudine de oameni frumoși. Dar să ai grijă te rog în special de un anumit gen de oameni, și anume cei pe care îi voi descrie mai amănunțit în următoarele rânduri.
            Sunt oameni care au implementată în firea lor duioasă, ca un dar extraordinar de la bunul Dumnezeu, capacitatea de a strânge durerea altora, fără de a lăsa să se vadă cât de puțin acest lucru în exterior. Sunt oameni care pun pe primul loc în viața lor jertfa pentru aproapele. De multe ori cad atunci când nu te aștepți, și asta pentru că nu au învățat încă următorul aspect,anume că oamenii pentru care își jertfesc timpul ,emoțiile, sănătatea, sunt oameni în devenire. 
      Nu sunt încă la măsura la care ei se așteaptă, ci vor ajunge în timp.Nu trebuie să ceri multe celui care îi oferi multe. Lasă totul să vină de la sine. De cele mai multe ori aceste căderi ale celor pentru care ei se jertfesc,îi dezamăgesc, îi dau înapoi. Dar nu trebuie să fie așa nicidecum !    Fiecare om în parte are un sistem de gândire emoțională, psihică și are n* motive neîntemeiate pentru a cădea și mult mai multe n* motive pentru a se ridica. Viața e o luptă continuă ,după cum bine știi ,între bine și rău. 
     Dacă dorești să îi sprijini pe acești oameni, caută să fii unul ca ei pentru a le putea înțelege suferințele, dar mai ales fă-i să-și amintească de Dumnezeu și de exemplele atâtor vieți de sfinți. Dacă nu vor accepta acest lucru, motivează-i cu exemple bune de oameni din viața lor și cu felul lor de gândire.Nu le oferi o gândire idealistă,ci una realistă, dar plină de optimism.Stii și tu că viața bate fimul. Te vor înțelege cu siguranță. Mai devreme sau mai târziu vor ajunge să constate că izvorul lor poate fi numai Dumnezeu și nu autosugestia. 
      Cu acești oameni trebuie sa ai multă grijă și tandrețe. Tu ....care ești un exemplu pentru ei ,să ai mare grijă să nu îi rănești,deoarece duc foarte multe dureri ale altora în sufletul lor,iar tu amărăndu-i ,își vor pierde puterea de a lupta,și implicit, puterea de a aduce un zâmbet pe chipul altora mai slabi ca ei in duh. Străduindu-te să îi înțelegi ,dar mai ales rugându-te foarte mult pentru ei,vei ajunge să îi simți pe fiecare. Dar nu uita....suflete drag: in toate necazurile și bucuriile tale ,prima dată să alergi la Dumnezeu, după aceea la oameni. Altfel nu vei rezista în jocul vieții,neputând astfel să fii de folos nimănui. Păzește-ţi inima de duhul întristării și al mâniei. Doar așa vei putea fi stabil,iar ceilalți te vor urma cu drag,iar nu de silă. Nu uita....te rog ,de sfaturile mele. Sunt roadele suferinței printre oameni,și ale harului în primul rând. 
        Ți-as spune mai multe,dar data viitoare când ne întâlnim . Până atunci....ne vom ruga unul pentru celălalt, având în suflet bucuria momentului în care ne vom revedea. 

           Ochii Căprui

2 comentarii la “Sa ai grija te rog

  1. Ileana spune:

    Tu, Ochii Caprui ai un suflet bun, minte ce gandeste si transmite energie pozitiva catre noi toti!, Tu Ochii Caprui este medicament al sufletului! Multumesc pentru cuvintele DIVINE! Ozi frumoasa! ❤

    Apreciază

Lasă un comentariu